Prensa
Notas de prensa

AEBALL i Càritas Sant Feliu finalitzen amb èxit el Projecte #360graus per a la millora social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat


AEBALL i Càritas Sant Feliu, amb la col·laboració de la Fundació ”la Caixa” han portat a terme amb èxit el Projecte #360graus - Acompanyament, orientació, inserció i empresa, un projecte integral d’orientació i inserció adreçat i adaptat a les necessitats de persones sense feina i en situació de vulnerabilitat.

El Projecte #360graus ha donat resposta a dues necessitats claus per a les persones ateses: acompanyar i ajudar a les persones en situació de vulnerabilitat a accedir als serveis essencials (sol·licituds d’ajuts econòmics, d’habitatge, suport educatiu pels infants, etc.) i a millorar la seva ocupabilitat i possibilitar la seva inserció en empreses de L’Hospitalet i Baix Llobregat.

Per assolir els objectius s’ha establert un pla de treball englobant a la persona i a la seva família, desplegant els recursos existents per poder fer un treball interdisciplinari. De tal manera, les persones participants han rebut un acompanyament individual per part d’ambdues entitats, per tal de millorar la seva situació personal, social i laboral, que han estat complementades per sessions grupals enfocades a millorar les seves competències i acompanyar-les en la seva inserció laboral.

En el marc del projecte, es va realitzar també un Networking d’Ocupació a l’Hotel Porta Fira de L’Hospitalet de Llobregat, on es van realitzar més de 90 entrevistes laborals en un sol matí. 9 Responsables de Recursos Humans d’empreses del territori van realitzar entrevistes a 18 candidats/tes participants del projecte per ofertes de treball actuals o per futures vacants. Les entrevistes es van a agendar segons les necessitats reals de les empreses i els perfils de les persones participants.

Des d’AEBALL i Càritas Sant Feliu es destaca el treball en xarxa que s’ha fet amb altres entitats i organismes del territori, com centres de formació, àrees de promoció econòmica dels ajuntaments, persones de referència de les OTGs, associacions i entitats com Assat50 de L’Hospitalet, Serveis Socials de Sant Joan de Déu, Saoprat, etc. La suma de tots els esforços ha permès complir amb els objectius del projecte.

El balanç final del projecte ha sigut el següent: s’han atès un total de 64 persones, s’ha acompanyat socialment a 45 i laboralment a 57 persones. A més, 46 persones han millorat la seva ocupabilitat i s’han formalitzat 20 contractes, encara que s’han implicat directament amb el projecte 29 empreses del territori.

Amb l’execució del projecte #360graus, AEBALL i Càritas Sant Feliu s’han complementat posant a disposició de les persones ateses el seu Know How i la seva expertesa en dos àmbits diferents però necessaris per millorar la vida de les persones: l’àmbit social, del qual Càritas és expert en l'acompanyament de la persona i la seva família, i l’àmbit empresarial, en el qual AEBALL com a patronal del territori, realitza acompanyament laboral i facilita la inserció gràcies al contacte directe amb les empreses.

Tot això ha permès ampliar el ventall de recursos a les persones destinatàries del projecte, tant recursos professionals, com d'infraestructura, de coneixement, metodologia, etc. comportant un impacte més elevat. Amb aquest projecte s’ha apropat el món empresarial al món social, gràcies al treball conjunt d’ambdues entitats.

#360graus ha estat alineat amb els ODS 1, 4, 8, i 10 de l’Agenda 2030: Fi de la pobresa, Educació de qualitat, Treball decent i creixement econòmic, i Reducció de les desigualtats.

#AeballEmpresesCreantValor
Fecha: 10/03/2023
AEBALL i Càritas Sant Feliu finalitzen amb èxit el Projecte #360graus per a la millora social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona