Prensa
Notas de prensa

El 70% del/les joves participants en el Programa "Activa el teu futur!" 2022 d’AEBALL tenen contractes de més de 6 mesos o indefinits


AEBALL, amb la col·laboració de Levelinstrukta i Fundació Gremibaix, i el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), va finalitzar al novembre de 2022 el Programa Singulars Activa el teu futur! que tenia com a objectiu d’afavorir la inserció laboral de joves d'entre 16 a 29 anys.

Els/les joves participants d’aquest programa han pogut gaudir d’una formació específica i especialitzada en un sector estratègic (Magatzem o Electricitat), per poder millorar i/o ampliar el seu perfil professional i millorar les seves competències especifiques en aquests sectors. El grup d’Electricitat, a més, ha realitzat pràctiques en empreses que en moltes ocasions han sigut la primera experiència laboral del joves participants. A part d’això, han rebut l’ajuda i orientació laboral/educativa en tot moment durant l’execució del projecte. Gràcies a aquest acompanyament han sabut identificar el seus interessos i motivacions i prendre decisions, millorant la seva ocupabilitat, així com les seves competències tècniques i transversals. Han participat en diversos processos de selecció i se’ls ha acompanyat en la seva inserció laboral en empreses del territori.

A més, dins del projecte, han visitat empreses de diferents activitats per conèixer la situació en el mercat laboral, el dia a dia de la professió i veure diferents llocs de treball d’una mateixa professió. Ara Vinc, Francisco Albero (FAE), Smart Group Baby, Tempel i EI Saoprat van ser les empreses visitades pels joves d’aquest programa.

També han realitzat activitats per reforçar la participació social i han creat vincles amb el seu entorn. En aquest cas, han col·laborat de forma activa amb Banc d’Aliments de Càrites Sant Feliu, el Banc d’Aliments de Càrites Sant Just, l’Associació Llar de María i l’Associació Saoprat. A més, s’han realitzat altres activitats i sortides que han afavorit també la millora de l’ocupabilitat del/les joves, com per exemple BCNJOB 2022, SIL BCN i la participació en un Networking d’Ocupació.

Dels/les 40 joves a qui es dirigia el projecte, han sigut 33 joves els/les que han rebut seguiment i orientació durant tota l’execució del projecte i formació professionalitzadora. 27 han adquirit experiència professional en empreses (24 amb contractes de més de 6 mesos o indefinits) i 3 han retornat al sistema educatiu, iniciant CFGM, GFGS i el curs d’accés CFGS respectivament.

Aquest 2023, la patronal torna a posar en marxa una nova edició del Programa, en aquest cas dirigit a 45 joves del territori. Les formacions previstes per aquest 2023 són: Gestor/a de Magatzem (la formació de 265 hores es realitzarà a Sant Joan Despí. Inclou l’obtenció del carnet de carretons elevadors, imprescindible per treballar com a Mosso/a de Magatzem), CP d’Electricitat - Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Muntatge de Xarxes (la formació de 260 hores es realitzarà a Cornellà de Llobregat i inclou 80 hores de pràctiques en empreses del sector i CP d’Administració - Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars d’Administració (de 470 hores de formació que es realitzarà a Cornellà de Llobregat i inclou 40 hores de pràctiques en empreses).

Els/les joves que hi participin rebran també durant tot el programa orientació laboral per millorar la seva ocupabilitat. I, quan finalitzi la formació, rebran un acompanyament intensiu en la recerca de feina i se’ls donarà accés a ofertes de treball i entrevistes laborals amb empreses del territori interessades en la contractació d’aquests perfils.

Actualment, la patronal està realitzant la selecció dels/les participants. Es busquen joves del territori amb disponibilitat per realitzar la formació, l’orientació laboral i les activitats del programa, amb una actitud i interès per formar-se i treballar. Aquest projecte està promogut i impulsat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

AEBALL realitza aquest projecte conjuntament amb Fundació Gremibaix i Levelintruska. La col·laboració d’aquestes tres entitats, aportant els seus know-how particulars, complementa i dóna valor afegit al projecte, juntament amb l’atenció i l'ajuda que rebran els/les participants. A més, AEBALL porta anys desenvolupant programes d’ocupació, formació i emprenedoria que han tingut com a finalitat ajudar i orientar a diferents col·lectius que es trobaven en situació d’atur, millorant la seva ocupabilitat i facilitant les eines necessàries per poder tornar al mercat laboral. Tot això, motiva a pensar que un projecte col·laboratiu com aquest pot generar impuls i possibilitats per aconseguir accedir al mercat laboral i millorar la situació personal i familiar.

Vols reservar plaça? Realitza la inscripció i envia el teu CV a rrhh@aeball.net Reserves per rigorós ordre d’inscripció

Més informació: AQUÍ

INSCRIU-TE ARA!: AQUÍ

#AeballEmpresesCreantValor

Fecha: 27/01/2023
El 70% del/les joves participants en el Programa
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona