Prensa
Notas de prensa

AEBALL dona suport a la candidatura de L'Hospitalet per ser la seu de l'Agència Espacial Espanyola


L'Hospitalet de Llobregat es postula per ser la seu de l'Agència Espacial Espanyola. La segona ciutat de Catalunya en nombre d'habitants ha presentat la seva candidatura per albergar aquesta institució, que estarà lligada a l'Agència Espacial Europea. La patronal es suma al suport d'aquesta candidatura, ja que potenciaria l'activitat econòmica i la creació llocs de treball al territori.

L'Hospitalet de Llobregat és un actor imprescindible de l'àrea metropolitana de Barcelona i de Catalunya, ja que és un dels motors econòmics, socials, i culturals. El sector metal·lúrgic és clau en el futur del teixit productiu del territori, representat per UPMBALL (Unió Patronal Metal·lúrgica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat), AEBALL (Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat), i AEMES Smart (l'Associació d'Empreses de Mobilitat i Entorn Sostenible i Smart, d'àmbit estatal, i composició predominantment industrial i metal·lúrgica), totes amb seu a L’Hospitalet. El sector metal·lúrgic, al que pertanyen les activitats de construcció aeronàutica i espacial i la seva maquinària, així com la reparació i el manteniment, té un pes molt notable en l'activitat industrial de l'àrea, una gran capacitat tractora i concentra indústries d'alta tecnologia.

La indústria del metall està integrada per empreses que desenvolupen la seva activitat productiva en els àmbits de la metal·lúrgia i fabricació de productes metàl·lics, la fabricació de maquinària, la fabricació de productes i aparells elèctrics i electrònics i la construcció de material de transport i la seva indústria auxiliar. Al Baix Llobregat el metall té un pes molt notable en l'activitat industrial de l'àrea. Segons dades de IDESCAT, el sector va generar gairebé el 65% del PIB industrial comarcal del Baix Llobregat en 2019 i va representar més del 25% del PIB català del sector, sent el principal fabricant de productes i equips del metall a Catalunya.

La indústria del metall destaca no sols per la seva rellevància en el teixit productiu de L’Hospitalet i el Baix Llobregat sinó per la seva capacitat tractora en altres activitats tant industrials com de serveis. Cal recordar que concentra una part important de les indústries d'alta tecnologia i que és un sector pioner en la implantació de les tècniques de millora contínua i en l'aplicació de les tecnologies habilitadores de la indústria 4.0. A més, els reptes de la transformació industrial en el teixit productiu exigeixen que les empreses i altres agents vinculats propiciïn una àgil i efectiva diversificació cap a sectors estratègics com l'espacial per continuar sent líders en la generació d'innovacions i d'ocupació qualificada.

Amb un caràcter industrial i econòmic indiscutible, amb empreses tractores, pimes, institucions, start-ups, centres de recerca de primer nivell mundial i que és capaç d'acollir el millor del sector de l'espai tradicional i de la nova economia, L'Hospitalet, com a part d'un territori conformat per la comarca del Baix Llobregat i de l'àrea metropolitana de Barcelona, representa un pol d'innovació, emprenedoria, lideratge i atracció de talent i inversió.

L'Hospitalet, amb el seu entorn metropolità més pròxim, compta amb tots els requisits necessaris per la seva postulació segons els criteris de la candidatura: espais físics per a albergar la seu, infraestructures de primer nivell, a pocs minuts de l'aeroport i del port, oferta hotelera adequada en l'entorn privilegiat de la Plaça Europa i de la Gran Via, el Districte Econòmic, la Fira de Barcelona, l'eix universitari de la UPC i la UB, etc.

El sector espacial constitueix un sector estratègic en termes globals, pel pes específic en el conjunt de la producció industrial, pel paper de tracció que exerceix sobre l'ecosistema empresarial, i per la capacitat de transformació de l'economia i del mercat laboral. Els resultats actuals de l'impacte del sector revelen una facturació directa de 807 M€ i una ocupació directa de 7.571 treballadors en 2020. L'evolució del sector espacial a Catalunya dels últims anys, malgrat la crisi de la COVID-19 i les expectatives de creixement de cara a 2025, indiquen que es tracta d'un sector amb gran potencial de creixement. Per això, serà vital l'execució del pla estratègic del sector en els pròxims anys, en el marc europeu dels fons del Next Generation EU.

#AeballEmpresesCreantValor

Fecha: 07/11/2022
AEBALL dona suport a la candidatura de L'Hospitalet per ser la seu de l'Agència Espacial Espanyola
L´Hospitalet cumple con todos los requisitos, como la oferta hotelera (fotografía del Hotel Porta Fira, extraída de la web del hotel)
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona