Prensa
Notas de prensa

Maria Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya: "tenim intenció de recuperar la iniciativa per a l'ampliació de l'aeroport del Prat"


El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar, el passat 26 d'octubre, un Desdejuni amb Maria Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya, qui va parlar sobre les tasques que es desenvolupen des de la Delegació del Govern tendents a facilitar l'activitat econòmica, així com les principals actuacions del Govern estatal en el territori. La benvinguda de l'acte va ser a càrrec de David Quirós, tinent d'Alcaldia de l'Àrea d'Educació, Innovació i Cultura de l'Ajuntament de L’Hospitalet, i va ser presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL.

La delegada del Govern a Catalunya va fer referència al context social i econòmic existent després de la pandèmia, la guerra d'Ucraïna, l'augment de la inflació... "Malgrat els moments d'incertesa que encara vivim, cal recalcar una previsió del 4,3% de creixement econòmic. Espanya ha estat molts anys a la cua d'Europa, però hem revertit la situació i ens hem convertit en un dels països que més han evolucionat laboralment mitjançant tres accions: justícia social, responsabilitat fiscal i reformes estructurals", va expressar. En aquest sentit, va destacar el dinamisme del mercat laboral "gràcies a la reforma de la llei laboral, ja que s'ha millorat la quantitat i la qualitat dels contractes amb 20 milions de persones ocupades a Espanya".

Santiago Ballesté, president d'AEBALL, va traslladar a Gay la importància de la formació professional: "l'FP dual és fonamental, s'ha d'apostar per un canvi de metodologia educativa perquè les persones puguin rebre una formació adaptada a la demanda i a les necessitats del territori. Les empreses busquen perfils professionals que no troben". Maria Eugènia Gay va explicar que el Govern és conscient de la situació, per això es va augmentar el nombre de places en centres de formació professional i, de fet, s'han superat les expectatives perquè s'ha fet palesa una conscienciació dels joves per cursar aquest tipus de model educatiu.

Per la seva part, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general de AEBALL, va incidir en la necessitat de l'ampliació de l'aeroport del Prat per a proporcionar la infraestructura necessària a les empreses i a la ciutadania. "És vital per al desenvolupament de l'activitat empresarial del territori", va puntualitzar Fiol. "Si s’afecten les 3.000 hectàrees previstes de la nova ZEPA (Zones d'Especial Protecció per als Ocells), el nostre futur econòmic es veuria hipotecat. No és incompatible la preservació de l'espai natural amb l'ampliació de l'aeroport, tècnicament es pot resoldre", va matisar Fiol.

La delegada del Govern a Catalunya va destacar que l'ampliació de l'aeroport és una proposta ferma de l’executiu, però que fins ara no han aconseguit el consens dels governs autonòmic i municipal. "Pel que fins a 2026 no podrà replantejar-se novament la proposta perquè l'aeroport del Prat sigui un aeroport internacional". En qualsevol cas, "la proposta del Govern continua sent ferm: tenim intenció de recuperar la iniciativa i implantar millores. Estem a nivell d'una capital europea, per la qual cosa no té sentit que el nostre aeroport no estigui equiparat. Només fa falta el consens entre les administracions perquè Barcelona sigui un hub internacional de connectivitat amb tot el món", va argumentar.

Maria Eugènia Gay va afirmar que "no es transformarà la societat si no es realitzen reformes des del poder legislatiu amb lleis que impulsin el país, ja que les lleis poden ajudar a transformar la societat". A més, va puntualitzar que aquestes lleis han d'estar basades en el principi de sostenibilitat cap a una transició ecològica. "Les empreses han d'adaptar-se i transformar-se per aconseguir una major hiperconectivitat i internacionalització". Com a conclusió, la delegada del Govern a Catalunya va indicar que "les persones són les que estan en el centre del desenvolupament social, tecnològic, econòmic i social, per la qual cosa el Govern no pot governar sol; necessita a la ciutadania".

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà dels propers Desdejunis en la seva seu, l'Hotel Porta Fira, amb destacades personalitats del món de l'economia, l'empresa i la política i on les persones participants podran exposar els seus dubtes, conèixer de primera mà nous projectes i consolidar la cooperació i el networking.

#AeballEmpresesCreantValor

Fecha: 25/10/2022
Maria Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya:
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona