Prensa
Notas de prensa

Factorenergia guanya la licitació del Grup de Compra d’Energia d’AEBALL


El passat mes de juny, a causa de la greu situació que pateixen les empreses, conseqüència de l’augment del preu de l’energia, AEBALL/UPMBALL va posar en marxa de nou el Grup de Compra d’Energia. L’objectiu del grup és protegir les empreses associades de les variacions de preu que generen incertesa, i tractar que l'evolució actual de costos tingui el menor impacte possible en la seva factura. El Grup de Compra d’Energia permet negociar preus inferiors als que cada empresa assumeix individualment i, per tant, serveix per rebaixar considerablement els costos d’electricitat i gas.

Ara que els preus de l’energia s’han incrementat en més del 130%, la negociació i compra agrupada és l’acció més eficaç i ràpida per reduir el cost, mentre les empreses segueixen aplicant millores en l’eficiència energètica i instal·lant sistemes d’autoconsum quan és possible, per reduir el consum.

El Grup de Compra, gestionat des del Departament Tècnic d’AEBALL amb l’assessorament tècnic de José Enrique Vázquez, expert independent en mercats energètics, ha sumat a la darrera licitació més de 60 empreses, amb diferents tarifes (2.0, 3.0, 6.1...) i consums. El perfil de les empreses adherides és predominantment industrial i de PIMES, tot i que hi ha també micropimes, grans empreses i està obert a tots els sectors.

El grup promou també condicions especials en la compra i instal·lació de sistemes d’autoconsum, i està treballant en alguns polígons d’activitat econòmica en l’impuls de comunitats energètiques i/o altres fórmules que permetin optimitzar el cost i el consum de l’energia. Moltes empreses amb contractes en vigor a preu fix estan interessades en unir-se al Grup properament, per tant, s’obriran noves licitacions durant els propers mesos.

"Hi ha empreses que han vist com la seva factura de la llum s'ha més que doblat", afirma M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d’AEBALL. També han notat un increment fort en la factura del gas. "Poques empreses associades consumeixen gas, però per les que ho fan, és un cost molt important, i ens plantegem també licitacions agrupades en aquest sentit".

Des de l'AEBALL es reclama a l'administració més responsabilitat davant la urgent necessitat de modificar els mecanismes que perjudiquen greument la competitivitat energètica de les PIMES. Es demana l’eliminació de les limitacions d’accés de les petites i mitjanes empreses catalanes a les tarifes d’alta tensió. També l’agilització dels tràmits per facilitar ajuts i subvencions pels projectes d’eficiència energètica i autoconsum, així com per proporcionar llicències i permisos per aquestes instal·lacions.

En paraules d’Emili Rousaud Parés, fundador i CEO de Factorenergia, “els nostres preus beneficiaran el teixit empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat associat a AEBALL, amb qui portem col·laborant amb èxit des de 2001”. Segons Rousaud: “davant la difícil situació energètica actual, és el moment d’apostar per l’autoconsum com la millor eina per reduir el cost energètic, contribuir a la sostenibilitat i en un moment que es disposen d’ajudes i subsidis”.

Des de la patronal assenyalen que cal "una aposta real per la sostenibilitat i l’eficiència energètica", amb un context normatiu que faciliti la compartició de generació i consum d’energia entre diferents empreses. Així com "revisar els actuals mecanismes de fixació del preu de l’energia".

AEBALL està treballant en alguns projectes de creació de comunitats energètiques, entitats que tenen com a objectiu principal de compartir col·lectivament les mateixes instal·lacions de generació o altres mesures situades al voltant d'aquesta comunitat. "El grup de compra ajudarà a impulsar aquests projectes perquè és el primer pas per consolidar una agrupació d’empreses que comparteixen poder de negociació i compres, que comencen per l’energia, però que en breu ampliaran també a les instal·lacions de les plaques fotovoltaiques, i solucions per l'optimització del consum energètic”.

Factorenergia és una comercialitzadora d'energia integral que subministra electricitat i gas natural tant a empreses com a famílies, amb preus atractius i amb un servei al client proper, eficaç i transparent. La companyia, fundada el 1999 per Emili Rousaud i Parés, va ser la primera comercialitzadora d'energia independent nascuda arrel de la liberalització del mercat energètic a Espanya. La companyia, que proporciona actualment electricitat i gas natural a milers de llars i PIMES, és des dels seus inicis una gran impulsora de polítiques d'estalvi d’eficiència energètica, així com la promoció de les energies renovables com un camí cap a la sostenibilitat mediambiental. En aquest sentit, representa productors d'energies renovables, comercialitza energia renovable certificada per la CNMC i treballa activament per impulsar la mobilitat sostenible i l'autoconsum elèctric. * Per a més informació: Joan Robert Cartil, marketing@factorenergia.com

#AeballEmpresesCreantValor
Fecha: 18/10/2022
Factorenergia guanya la licitació del Grup de Compra d’Energia d’AEBALL
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona