NOVEDADES
NOVEDADES

AEBALL i Càrites Sant Feliu posen en marxa el projecte #360graus, per ajudar a persones en situació de vulnerabilitat


AEBALL i Càritas Sant Feliu, amb la col·laboració de la Fundación ”la Caixa” posen en marxa aquest 2 de desembre el projecte #360graus - Acompanyament, orientació, inserció i empresa, i que es portarà a terme fins al 30 de novembre de 2022.

El proyecto ha sido uno de los seleccionados por la Fundación ”la Caixa” en la convocatoria de inserción sociolaboral de 2021 y estará subvencionado por la entidad.

#360graus és un projecte integral d’orientació i inserció adreçat i adaptat a les necessitats de les persones que actualment es troben sense feina i en situació de vulnerabilitat causada pels efectes socioeconòmics de la crisi de la Covid19, tenint en compte també les necessitats reals de les empreses.

La crisi socioeconòmica de la Covid19 no simplement ha deixat sense feina a molta gent, sinó que aquestes persones tenen més problemes afegits a causa de la situació. Per això, el projecte respon a dues necessitats evidents: per una banda ajudar a les persones en situació de vulnerabilitat, acompanyar-les i ajudar-les en els serveis essencials que necessiten i, per una altra banda, millorar la seva ocupabilitat i ajudar-les en la seva inserció en empreses de L’Hospitalet i Baix Llobregat, principalment.

El projecte compta amb una visió d’atenció al participant de 360 graus. La col·laboració d’ambdues entitats, aportant els seus know-how, complementa i dóna valor afegit a l’atenció que rebran els participants. Aprofitant l’experiència i la trajectòria d’ambdues entitats per facilitar eines socials i laborals a les persones en situació de vulnerabilitat, es poden generar millors resultats. L’aportació diferencial d’aquest projecte és la resposta i el treball integral que es realitza amb les persones, cobrint les necessitats socials i laborals que poden tenir els participants.

L’objectiu final és la millora sociolaboral dels participants en el projecte, amb l’acompanyament individual per millorar la situació personal, amb la participació activa de la persona participant i de la seva família, mitjançant un pla de treball que podrà englobar, ajut o accés a l'habitatge, reforços educatius pels infants, classes d’alfabetització i llengua per adults, ajudes econòmiques i el retorn al món laboral mitjançant la seva inserció en empreses del territori.
Els beneficiaris participaran en tot o en una part d’un procés per millorar les seves competències laborals i la seva ocupabilitat i es dissenyaran itineraris integrals d’inserció individualitzats, amb píndoles formatives per millorar les seves competències tècniques, transversals o derivació a formació especialitzada. Els participants seguiran un procés i unes fases segons el seu perfil i les seves necessitats.

També es realitzarà una tasca de prospecció empresarial i captació d’ofertes de treball per tal d'aconseguir la inserció laboral de les persones. El projecte necessita la col·laboració activa de les empreses del territori. Així mateix, es realitzaran durant tot el projecte dos Networkings d’Ocupació amb empreses, on els participants podran entrevistar-se amb responsables de Recursos Humans del territori i facilitar la seva inserció en les empreses.

Aquest projecte està alineat amb els ODS 1, 4, 8, i 10 de l’Agenda 2030: Fi de la pobresa, Educació de qualitat, Treball decent i creixement econòmic, Reducció de les desigualtats.

Ets una empresa i vols participar en el projecte? Per a més informació: virginia@aeball.net

#TreballemPerGuanyarElFuturAmpliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona