NOVEDADES
NOVEDADES

AEBALL fa campanya per facilitar els processos d´acreditació de competències a través de sessions virtuals


AEBALL ha donat suport a la difusió i implementació de processos d’acreditació de competències professionals amb l’organització de dues sessions virtuals: una dirigida a persones interessades en acreditació de competències i altra a empreses que volen acreditar als seus treballadors.

La primera sessió es va dirigir a persones treballadores en diferents situacions: ocupades, desocupades, en ERTO, etc. i va comptar amb més de 40 inscripcions. Es van aclarir els diferents dubtes amb què es troben les persones interessades en acreditar les competències adquirides gràcies a la seva trajectòria professional i/o de formació continuada.

La segona sessió s’ha organitzat en el marc del Club de Responsables de Recursos Humans d’AEBALL i ha comptat amb la participació de quasi 20 empreses. Durant la sessió s’han tractat aspectes cabdals en l’àmbit dels Recursos Humans com la captació i la retenció de talent.

Segons, M. Rosa Fiol, Vicepresidenta i Directora General d’AEBALL: “Un dels aspectes claus que afavoreixen mantenir una plantilla sòlida és el reconeixement de les competències i capacitats de les persones que l’integren, així com la promoció de la formació i la millora de les aptituds professionals. Els processos d’acreditació de competències professionals assolides mitjançant l’experiència professional o formació no formal són una eina a disposició d’empreses i treballadors i treballadores per aconseguir-ho”.

La jornada per empreses ha comptat també amb la participació de Carlos Bella, Consultor i Formador en Employer Branding i Gestió del Talent en meHRs, Manuel Rosillo, President de la Comissió de Formació de Foment del Treball i Eva Bonet, responsable dels processos d'acreditacions d'AGBAR, qui ha compartit l’experiència d’èxit de la seva empresa.

Des d’AEBALL es dona suport a la difusió i implementació de processos d’acreditació de competències professionals adquirides per experiència laboral i/o formació perquè és un dels instruments necessaris per fer realitat l'aprenentatge al llarg de la vida i l'increment de la qualificació professional de les persones treballadores que impacta en la competitivitat de les empreses.

Aquestes sessions han format part de les actuacions destinades a l’Avaluació i acreditació de competències bàsiques i professionals, en el marc del Pla de Formació Professional per al creixement econòmic i social i l'ocupabilitat, finançades pel Ministerio de Educación y Formación Profesional, amb càrrec als PGE 2020, i per la Unió Europea-NextGenerationEU.

#TreballemPerGuanyarElFutur #AcreditemCompetències


Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona