NOVEDADES
NOVEDADES

Carles Ruiz, Alcalde de Viladecans: "La digitalització i les sinergies amb les empreses son les claus del model productiu del futur"


El Cicle de Trobades virtuals amb Alcaldes/ses del Baix Llobregat, organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, va celebrar el dimarts 15 de juny una nova reunió amb Carles Ruiz, Alcalde de Viladecans, on les empreses de la ciutat van compartir els seus dubtes i prioritats per consolidar la recuperació econòmica.

A la sessió, Carles Ruiz va detallar que entre 2020 i 2021 s'han destinat 10 milions d'euros al Pla de Reactivació Local del municipi i va fer l'èmfasi en la seva estratègia "de digitalització i crear noves sinergies entre empreses diferents del municipi, per facilitar el coneixement, les noves oportunitats i la diversitat a la ciutat, impulsant també les energies renovables i la descarbonització. Aquesta és la base del model productiu del futur", va detallar.

A la seva intervenció, l'alcalde també va mostrar el seu suport a la creació d'un Hub internacional a l'aeroport del Prat, perquè "si volem millorar la qualitat de l'ocupació, necessitem comptar amb un al nostre territori", va defensar.

Les empreses participants a l'eFòrum han mostrat interès en conèixer els diferents projectes de transformació del municipi i Ruiz va detallar que "estem apostant per diferents projectes tractors, que tenen a veure amb la gestió de l'ajuntament però també altres amb repercussió a les empreses de la ciutat". En aquest sentit, "s'ha creat una nova àrea de Transformació Digital a l'ajuntament, per millorar el treball de l'administració i ser pionera en aquest àmbit".

Un dels projectes més ambiciosos del municipi, i que s'ha presentat a les Manifestacions d’Interès del Ministeri d’Indústria, és "la creació d'un Hub de construcció sostenible, amb un pressupost de 900 milions d'euros i que inclouria un laboratori d'excel·lència per valorar la qualitat de les construccions".

L'altre projecte destacat és el de transformació del sector agroalimentari, per millorar la seva capacitat de producció i de transformació, donant suport a l’agricultura de proximitat.

Per la seva part, Rosa Fiol, Vicepresidenta i Directoria General d'AEBALL va agrair la col·laboració de l'Ajuntament i va detallar els principals projectes que la patronal està portant a terme, com la creació de l'Agrupació d'Empreses de Mobilitat i Entorn Sostenible (AEMES), "que té per objectiu crear un ecosistema que impulsi la innovació i inversió mitjançant la cooperació empresarial, les aliances estratègiques i l’impuls de projectes tractors i la col·laboració publicoprivada".

El Cicle de Trobades virtuals amb Alcaldes/ses del Baix Llobregat permet a les empreses de cada municipi conèixer les mesures i línies que l’administració local està realitzant per minimitzar l’impacte de la crisi de la COVID-19 a l’activitat econòmica, i permet als responsables polítics conèixer de primera mà les necessitats de les empreses.

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActiVate

Més informació: www.femllobregat.catAmpliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona