Noticiero empresarial
Informacin
Publicaciones propias

Es presenta SMART SPACE, el punt de trobada i plataforma de les empreses amb solucions Smart


Amb motiu de la celebraci del congrs mundial dSmart Cities a la Fira de Barcelona, van presentar la nova associaci Smart Space, impulsada per AEBALL i UPMBALL, en el marc de la jornada La ciutat del dem, organitzada per la delegaci a LHospitalet de la Cambra de Comer el passat 16 de novembre, per debatre sobre les oportunitats que representen les smart cities per a les petites i mitjanes empreses.

La jornada va estar presidida per Joan Martorell, president de la delegaci de la Cambra a LHospitalet, i lalcaldessa de la ciutat, Nria Marn, que van manifestar la seva aposta per associar a LHospitalet el concepte de territori doportunitats i per aprofitar la nostra situaci geogrfica. Estem apostant per aconseguir lexcellncia amb les potencialitats del Districte Econmic LH, per tal de convertir-lo en un veritable smart district. Lalcaldessa va aplaudir el fet que SMART SPACE, el nostre clster, tingui la seu a la ciutat, i hi desenvolupi els seus primers projectes, de la m de lajuntament.

La presentaci dSmart Space, que neix amb mbit estatal, va estar per part de M. Rosa Fiol, Directora General dAEBALL i UPMBALL i tamb de la nova associaci, que va explicar que Smart Space t lobjectiu general desenvolupar un nou sector transversal (missi) i generar un increment dactivitat econmica (visi), i lobjectiu especfic de constituir-se com el punt de trobada de les empreses de diferents sectors (metallrgic, energtic, transport, telecomunicacions, etc.) que desenvolupen o comercialitzen solucions Smart (innovadores, intelligents, tecnolgiques, sostenibles i eficaces), aplicables als diferents mbits: empreses, indstries, polgons, districtes, ciutats, educaci, sanitat, agricultura, comer, administraci pblica,...

EL PERQU

Fiol va explicar que AEBALL, i especialment UPMBALL, com a patronal del metall, fa molts anys que promouen les oportunitats de negoci que suposen els sectors amb projecci de futur per la indstria ms tradicional, dentre els que destaca el mercat de les solucions Smart.

Tamb, com a agent social, lentitat empresarial ha treballat durant els darrers anys en diverses lnies de collaboraci amb diferents administracions pbliques pel desenvolupament de les tecnologies Smart per la millora de les ciutats i especialment, dels polgons.

Fruit del treball desenvolupat, vam detectar que mancava un punt de trobada de les empreses que poden fer realitat les necessitats dsmartitzaci de les ciutats, els polgons, o les prpies empreses per dintre. Un espai on els ens (ciutats, organitzacions, hospitals, escoles...) que desitgin ser ms eficaos i sostenibles, ms Smart, puguin acudir i trobar la millor soluci. Una plataforma on es trobin les grans empreses provedores habituals de ladministraci, amb les pimes que han dissenyat solucions innovadores i les universitats o escoles que poden aportar el coneixement i la investigaci.

EL COM

Aquesta necessitat va motivar la creaci dSMART SPACE, entitat que ja compta amb el suport de les grans empreses lders en tecnologies Smart, i que est comenant a desenvolupar la seva activitat, amb la incorporaci gradual dempreses que desenvolupen solucions Smart, pimes de diversos sectors, i de centres de recerca, universitats, etc.

M. Rosa Fiol va explicar que un dels reptes dAEBALL i UPMBALL en liderar la creaci dSMART SPACE ha estat el de vetllar per que aquesta nova associaci sigui dutilitat pels socis, posi en marxa accions i projectes reals, fomenti de forma efectiva la cooperaci empresarial, i molt especialment la collaboraci pblico-privada, tant necessria pels projectes dsmartitzaci dels espais pblics. SMART SPACE neix complint amb aquest repte, va afirmar, doncs lentitat ha dissenyat ja amb els seus socis molts projectes reals en diferents mbits Smart (mobilitat, eficincia energtica, connectivitat, seguretat, etc.), i els primers ja estan en marxa i es desenvoluparan al Districte Econmic de LHospitalet, que es convertir en un Smart District de referncia mundial, doncs sha aconseguit gran part del finanament i la collaboraci pblico-privada necessria per dur-los a terme.

La jornada va comptar tamb amb una ponncia dIsabel Tejero, Smart City Business Manager de SINOVIA (Grup COFELLY INEO).


El Noticiero Empresarial nº 253
Fecha: 17/11/2015
Es presenta SMART SPACE, el punt de trobada i plataforma de les empreses amb solucions Smart
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1 3, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona