Noticiero empresarial
Información
Publicaciones propias

URBICSA capacita al seu personal en llenguatge ètic i igualtat de gènere


El personal empleat d'URBICSA, empresa associada, va rebre recentment una sessió de formació l'objectiu de la qual va ser identificar i analitzar algunes situacions de l'entorn professional en què la diversitat de gènere està en joc i com afavorir que les relacions entre els companys siguin empàtiques i promoguin un llenguatge no sexista a entorns professionals.

Amb el títol Sessió de Formació sobre l'Ètica i la Igualtat de Gènere, i el seu Llenguatge, la conferència no només va intentar formar en l'erradicació dels prejudicis de gènere en la comunicació escrita, sinó també en aprofundir en els fonaments i les motivacions darrere d'aquestes pràctiques.

Aquesta sessió formativa va ser impartida per la Dra. Anna Pagès Santacana, filòsofa, escriptora i investigadora especialitzada en teoria educativa. La Dra. Pagès Santacana és reconeguda per la seva obra Sopar amb Diotima: Filosofia i Feminitat, sobre el paper de les dones al món filosòfic.

Actualment, la Dra. Pagès Santacana és professora titular de la Facultat de Psicologia i Pedagogia Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i és col·laboradora habitual a diaris com La Vanguardia i El Periódico.

L'enfocament de la sessió es va endinsar en el terreny dels valors i les raons que donen suport a la igualtat de gènere en la comunicació. Els participants van ser guiats a través d'exemples concrets i quotidians, destacant la importància d'un llenguatge inclusiu i respectuós en tots els àmbits de la vida professional i personal, ensenyant de manera efectiva com adaptar la comunicació del dia a dia en l'àmbit professional.

Durant la sessió, el grup d'assistents, la majoria empleats d'URBICSA, van participar activament, compartint idees i experiències relacionades amb la igualtat de gènere al lloc de treball. La diversitat de perspectives i visions va enriquir el diàleg i va reforçar el compromís col·lectiu per construir un entorn laboral inclusiu i respectuós.

Per aconseguir-ho, es van utilitzar diverses eines, entre elles la Guia de Bones Pràctiques de les Persones Empleades d'URBICSA i la Guia de Bones Pràctiques d'Empreses Proveïdores d'URBICSA. Ambdues guies han estat elaborades en col·laboració amb la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, fa anys que està en vigor, sent una de les empreses pioneres en el sector en aquest tipus d'implantació.

En acabar la sessió, va quedar clar que URBICSA no només està compromesa amb l'excel·lència empresarial, sinó també amb el foment d'una cultura que valora la diversitat i la igualtat de gènere en totes les formes.

Aquest esdeveniment s'emmarca dins de les iniciatives ESG d'URBICSA i reflecteix el compromís de la companyia amb l'ètica empresarial en general i amb la igualtat de gènere en particular. A més d'això, URBICSA mostra el seu fort compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per assolir la igualtat entre gèneres i aconseguir un treball decent, tal com marquen els objectius ODS 5 i ODS 8 de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, aprovada per les Nacions Unides.

Sobre Urbicsa

Urbicsa, constituïda el 2003, és la societat concessionària per a la construcció, manteniment i explotació durant 35 anys de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat, un complex format per vuit edificis dissenyats per l'arquitecte David Chipperfield i l'Estudi B720 Arquitectura, que es dedica gairebé íntegrament a donar servei a l'activitat judicial a través dels seus 232.368 m² de jutjats i oficines.

Més informació: www.urbicsa.es

#AeballEmpresesCreantValor

El Noticiero Empresarial nº 645
Fecha: 22/03/2024
URBICSA capacita al seu personal en llenguatge ètic i igualtat de gènere
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona