Noticiero empresarial
Información
Publicaciones propias

MAPFRE compensa 24.299 tones de CO2e en 2023 amb projectes en reforestació i protecció de la naturalesa


MAPFRE, asseguradora associada a través de les seves instal·lacions a L'Hospitalet de Llobregat, ha plantat en 2023 un total de 6.252 arbres en el municipi de Cerdedo-Cotobade, a Pontevedra (Galícia), a través dels seus projectes de reforestació. També ha participat en una iniciativa de "desforestació evitada" en Sierra de Caramulo a Portugal, i en la selva amazònica del Brasil, permetent protegir àrees degradades i sotmeses a una intensa desforestació. Amb això, la companyia ha compensat un total de 24.299 tones de CO2e en 2023.

Mitjançant els projectes de reforestació realitzats a Espanya ha contribuït a repoblar gairebé 6,5 hectàrees de zones afectades per incendis i al fet que aquests més de 6.000 nous arbres absorbeixin un total de 8.445 tCO2e de l'atmosfera. Amb el de Portugal i el Brasil, ha compensat un total de 15.844 tCO2e tones de CO2e.

Recuperar i conservar el bosc

A Espanya, MAPFRE ha col·laborat amb l'empresa CO2 Revolution en dos projectes de reforestació realitzats en el municipi de Cerdedo Cotobade a Pontevedra (Galícia), àrea afectada pels incendis forestals i per la sobreexplotació dels sòls. A través d'aquests dos projectes, MAPFRE s'involucra d'una manera directa en la creació de riquesa forestal, a més de generar ocupació local en zona rural i impulsar l'economia, el turisme i el desenvolupament de la zona.

A Portugal, MAPFRE ha treballat amb l'Associació Cabeço Sant en un projecte de "desforestació evitada" dirigida a la recuperació ecològica i paisatgística en la zona de Serra do Caramulo, espai natural severament degradat per una explotació forestal inadequada i l'expansió d'espècies invasores. Les activitats principals del projecte inclouen el control i eliminació d'espècies invasores, plantació i sembra d'espècies autòctones i manteniment del bosc.

També s'ha compensat la petjada de carboni de MAPFRE a Espanya amb un altre projecte de "desforestació evitada", en aquest cas al Brasil, una iniciativa que busca protegir una zona degradada per l'extracció de cautxú i que ha estat sotmesa a una intensa desforestació en la selva amazònica brasilera. Així mateix, s'ha protegit l'extraordinària biodiversitat de la zona i s'han generat ingressos addicionals per a les famílies locals amb la implementació de pràctiques agrícoles sostenibles.

Bosc MAPFRE

MAPFRE compta amb el projecte "Bosc MAPFRE", una iniciativa que engloba les actuacions de reforestació de la companyia per a neutralitzar la seva petjada de carboni; les que realitzen els voluntaris de la companyia per a plantar arbres; i les que duen a terme els seus empleats per a reduir el consum diari de paper i amb les quals s'aconsegueix evitar la tala d'arbres.

Sobre MAPFRE

MAPFRE és l'asseguradora de referència en el mercat espanyol, líder en el negoci d'automòbils, llar i empreses, entre altres rams, amb més de 7 milions de clients, prop de 11.000 empleats a Espanya i al voltant de 3.000 oficines distribuïdes per tot el territori, en les quals ofereix assessorament personalitzat als seus clients.

Més informació: www.mapfre.com

#AeballEmpresesCreantValor

El Noticiero Empresarial nº 645
Fecha: 22/03/2024
MAPFRE compensa 24.299 tones de CO2e en 2023 amb projectes en reforestació i protecció de la naturalesa
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona