Noticiero empresarial
Información
Publicaciones propias

La Fundació Portolà posa en marxa projectes que generen un impacte positiu i durador


La Fundació Portolà, entitat associada, aposta per projectes amb iniciatives que aporten beneficis tant per a la comunitat com per a les mateixes persones treballadores, creant un impacte positiu i durador:

Projecte d'envelliment 2024


L'entitat consolida aquest projecte en la seva segona edició augmentant els recursos assignats i els beneficiaris. L’objectiu és prevenir el deteriorament funcional i cognitiu associat a l'envelliment que pateixen les persones amb disCapacitat intel·lectual.

Els 9 participants d’aquesta edició gaudiran d’un programa d’activitats d’interior i a l’aire lliure, específicament dissenyades, per assegurar la seva autonomia, la qualitat de vida òptima i l'enriquiment personal.

Projecte de jardineria

La Fundació Portolà també ha participat amb l'empresa EIFFAGE en el projecte d'enjardinament d'espais exteriors del Parc de la Trinitat de Barcelona. S'ha instal·lat un nou sistema de reg per degoteig i s'han fet altres tasques de condicionament dels espais enjardinats del Parc.

L'actuació s'ha desenvolupat en el context actual de sequera i amb el compromís de millorar els espais verds de les ciutats.

Projecte Singular Ateneu 2024

A més, s'ha iniciat un nou projecte de reaprofitament i circularitat en el context dels Projectes Singulars. El projecte compta amb el suport de la Direcció General d'Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social.

El projecte té com a objectiu, en una primera fase, fer un estudi dels residus de plàstic, tèxtil i paper generats per les empreses properes on la Fundació Portolà desenvolupa la seva activitat. Posteriorment, es volen desenvolupar nous productes generats a partir d'aquests residus amb la intenció de fomentar la circularitat entre les empreses generadores.

Aquest projecte està alineat amb l'ODS12 (consum i producció sostenible) i es complementa amb els ODS8 (treball decent i creixement econòmic) i ODS10 (reducció de desigualtats) a través de les persones amb disCapacitat de la Fundació que hi participen.

Sobre la Fundació Portolà

La Fundació Portolà és una ONL (Organització No Lucrativa) que celebra enguany el seu 30è aniversari amb la missió, més necessària que mai, d'atendre les necessitats d'integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. El seu Centre Especial de Treball dóna feina a més de 150 persones oferint un entorn de treball adaptat a les seves capacitats a canvi d'una remuneració justa i condicions de treball dignes. El personal de Portolà desenvolupa de forma eficient treballs de manipulació (industrial i promocional), gestió d’esdeveniments, regals d'empresa (canastretes de nadó, lots i postals de Nadal, roses artesanals de Sant Jordi...), productes de confecció pròpia o sota comanda (taller propi) i serveis de neteja, jardineria i peonatge (petites reformes, manteniments i mudances). La fundació ofereix productes i serveis de qualitat, en els terminis necessaris, a un preu raonable i amb el valor social afegit de les persones que hi participen. La fundació també és un actor dinàmic de l’economia social i presta l’assessorament en el compliment de la LGD (Llei General de la Discapacitat, antiga LISMI) i suport en accions de RSC (Responsabilitat Social Corporativa).

Més informació: www.gportola.com

#AeballEmpresesCreantValor

El Noticiero Empresarial nº 645
Fecha: 22/03/2024
La Fundació Portolà posa en marxa projectes que generen un impacte positiu i durador
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona