Noticiero empresarial
Información
Publicaciones propias

La inversió immobiliària es manté resilient davant les perspectives d'estabilització, segons FORCADELL


La inversió immobiliària estatal ha aconseguit prop dels 5.000 M€ el 1S 2023, volum que suposa un retrocés interanual del -44%, segons el recent Informe d'Inversió de la consultora associada FORCADELL. El mercat s'ha mantingut en un context de gran incertesa internacional al llarg dels primers 6 mesos de l'any, amb uns tipus d'interès elevats i una inflació a la qual li costa descendir i que ha continuat condicionant el seu desenvolupament.

El mercat d'inversió immobiliària ha adoptat una actitud de resiliència al llarg dels últims 12 mesos, on la prudència i la precisió en l'anàlisi de les operacions han estat els criteris predominants. “Les pujades de tipus a l'hora de finançar els projectes augmenten el gap entre les posicions compradores i venedores. L'inversor aspira a aconseguir el valor més ajustat amb la major rendibilitat i els actuals interessos penalitzen les operacions”, destaca Christian Gracia, Director d'Inversió, Sòl i Obra Nova de FORCADELL.

Desglossant per àrees d'inversió, Hotels ha estat el 1st asset class d'aquest semestre (2.000 M€ aprox.). Es tracta d'un dels sectors més atractius per als inversors per les seves bones perspectives i el potencial del turisme actual, que demanda experiències més exclusives i és més exigent.

El Living ha aconseguit els 1.600 M€ entre tots els seus subsectors. El primer trimestre va arrencar amb força mentre que al segon es va moderar, com a reajustament del mercat. El Private Rented Sector (PRS) i Build to Rent (BTR) han rebut conjuntament la major inversió amb, aproximadament, 1.100 M€. Els actius flex i les residències d'estudiants han aconseguit, tots dos, volums al voltant dels 200 M€. El senior living, encara residual, “té molt recorregut per davant en els pròxims anys a mesura que l'envelliment de la població vagi incrementant la demanda d'aquests actius”, assenyala Christian Gracia.

L’Immologístic ha continuat posicionant-se com un dels terrenys segurs i predilectes que captiven als inversors. No obstant això, el context d'incertesa econòmica ha obstaculitzat transaccions, algunes de gran volum, repercutint a la baixa en la xifra total d'inversió (550 M€). Segons l'informe de FORCADELL, factors com la gran liquiditat existent, el potencial de l'e-commerce i la necessària optimització de les cadenes de subministrament han estat determinants per a mantenir elevat i atent el focus dels inversors.

La inversió en Oficines s'ha vist reduïda aquest primer semestre al voltant d'un -30% interanual, situant-se en els 700 M€. Els interrogants en l'economia han impactat clarament en els moviments transaccionals d'aquest segment a l'espera d'una segona meitat d'any més optimista i activa d'acord amb les estimacions d'un lleuger creixement del PIB i una inflació més relaxada.

El Retail, segons FORCADELL, ha acusat també l'impacte restrictiu de la conjuntura econòmica en el període gener-juny 2023, assolint una inversió un -40% inferior en termes interanuals (500 M€ aprox.).

Sobre FORCADELL

FORCADELL és un grup empresarial expert en gestió immobiliària en les vessants de comercialització, administració i consultoria, en relació a qualsevol tipus de bé immoble. Des de la seva fundació l’any 1958, FORCADELL ha desenvolupat la seva activitat professional amb rigor, ètica i professionalitat i el seu progrés dins del sector ha sigut evident fins a situar-se entre les empreses del país capdavanteres en serveis immobiliaris.

Més informació: www.forcadell.com

#AeballEmpresesCreantValor

El Noticiero Empresarial nº 620
Fecha: 15/09/2023
La inversió immobiliària es manté resilient davant les perspectives d'estabilització, segons FORCADELL
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona