Noticiero empresarial
Información
Publicaciones propias

AEBALL promou la gestió del lideratge com el principal recurs per prevenir i resoldre conflictes laborals


AEBALL/UPMBALL va organitzar la jornada Propostes per al desenvolupament de protocols de gestió de conflictes, celebrada el passat 16 de maig, per descobrir les claus que generen un entorn laboral segur, saludable i competitiu. Més de 30 empreses del territori han participat en la sessió.

En la jornada, que es va celebrar en format online, Xavier Pladevall (CEO d'Acció Preventiva, empresa associada i col·laboradora d'AEBALL) va afirmar que la societat del segle XXI es fonamenta en l'emoció i en l'empatia. "Si bé a les empreses es gestiona des de la raó, cal tenir en compte que les preses de decisions generen emocions. Cal treballar el salari emocional per què des de l'emoció i la proximitat es guanyarà en competitivitat", va matisar l'expert.

Els entorns de treball segurs i saludables són aquells en els quals les relacions personals es basen en el respecte mutu i els conflictes es resolen des de l'acceptació i el diàleg. Per això, a la sessió es va suggerir motivar al personal des de la proximitat, ja que per mitigar conflictes cal conèixer bé a l'equip. I és que els objectius empresarials s'aconsegueixen en grup, amb sentiment de pertinença a l'empresa, aplicant una comunicació assertiva i una escolta activa.

Segons un estudi realitzat per Acció Preventiva a més de 200 empreses i a més de 20.000 treballadors, es va detectar la necessitat de treballar habilitats i competències de lideratge conscient. En aquest sentit, els comandaments intermedis són una peça fonamental a les empreses ja que, gràcies a la seva experiència i coneixement, són fonamentals per gestionar conflictes. Aquesta és la clau per establir una estratègia guanyadora, tal com es va indicar a la jornada organitzada per AEBALL, de la mà de Foment del Treball, i que forma part dels Plans de Formació de l'àmbit de Catalunya dirigits a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva, amb el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Mitjançant l'organització d'aquesta jornada, AEBALL va proporcionar a les empreses assistents eines per augmentar la productivitat laboral, millorar la competitivitat empresarial, rendibilitzar la inversió preventiva, crear un entorn laboral més segur i saludable, reduir les taxes de accidentabilidad laboral, reduir el nombre de baixes laborals i els seus costos associats; optimitzar els recursos disponibles de l'empresa i millorar la reputació corporativa.

Algunes de les següents jornades formatives programades per AEBALL són: Actualització normativa (reforma de pensions, modificacions legislatives i pronunciaments judicials), Igualtat de gènere a les empreses o Desconnexió digital.

#AeballEmpresesCreantValor

El Noticiero Empresarial nº 606
Fecha: 17/05/2023
AEBALL promou la gestió del lideratge com el principal recurs per prevenir i resoldre conflictes laborals
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona