Noticiero empresarial
Informacin
Publicaciones propias

Primera trobada per constituir la Taula per a la Inclusivitat al Baix Llobregat


La seu del Consell Comarcal ha acollit avui, 17 de mar, la primera trobada per constituir la Taula per a la Inclusivitat del Baix Llobregat, com a espai de participaci per debatre i generar propostes dacci en xarxa que afavoreixin la inclusi de les persones amb diversitat funcional.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martnez Morales, ha donat el tret dinici a aquesta jornada, fent mfasi en els valors comarcals basats en la prioritzaci dels drets de les persones, i en la visi comarcal encaminada a aportar solucions eficients i eficaces en laplicaci de poltiques socials, sense deixar a ning en un segon pla. s un dels reptes del segle XXI, generar territoris inclusius que ajudin a les persones a superar les seves dificultats per accedir al conjunt de drets i de serveis amb les mateixes oportunitats, ha assenyalat.

Lobjectiu daquesta primera jornada ha estat el de compartir les poltiques inclusives que sestan realitzant als diferents municipis de la comarca, aix com les necessitats prioritries que presenta la ciutadania amb diversitat funcional, per acabar definint entre tots i totes, la taula dInclusi Comarcal que volem a la nostra comarca.

Aix, la consellera comarcal dInclusivitat, Olga Campos Berlanga, ha dinamitzat un espai en el qual ajuntaments i entitats participants en la jornada, han pogut presentar les poltiques inclusives dels seus municipis, aix com exposar les necessitats a cobrir i com consideren que hauria de ser aquesta Taula Comarcal per a la Inclusivitat. Aquesta jornada pretn ser una primera aproximaci a bones prctiques vinculades a la inclusi, i definir els aspectes prioritaris per on la taula hauria de comenar a treballar, ha destacat.

El conseller dAcci Social, Jos A. Monteagudo Urgell, ha tancat aquesta trobada posant en valor el Consell Comarcal com a gran productora de serveis mancomunats, i amb el comproms ferm de crear prompte aquesta Taula per a la Inclusivitat, que ha de ser un espai per a la reflexi, per a conixer noves poltiques, per innovar, per escoltar als i les diferents participants i estar al dia de les noves necessitats i de les noves formes dactuar. Un espai daprenentatge i de collaboraci, que sigui til, gil i eficient. Un espai que es vagi construint entre tots i totes i que sentim que podem aportar i que ens aporta, ha apuntat.

En aquesta primera sessi han participat representants poltics i tcnics dels ajuntaments de la comarca, dels sindicats CCOO Baix Llobregat i UGT Baix Llobregat, de les patronals AEBALL i PIMEC i de diferents entitats del territori.

La creaci de la Taula per a la Inclusivitat del Baix Llobregat est emmarcada en el Pla dActuaci Comarcal del Baix Llobregat 2019-2023, dins leix estratgic 1. Recuperaci social, territori saludable i serveis a les persones. Comarca feminista.

#AeballEmpresesCreantValor

Ms informaci: www.elbaixllobregat.cat

El Noticiero Empresarial nº 598
Fecha: 17/03/2023
Primera trobada per constituir la Taula per a la Inclusivitat al Baix Llobregat
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1 3, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona