Noticiero empresarial
Información
Publicaciones propias

L’Hospitalet debat sobre el paper de la indústria al món local


El passat 16 de gener va tenir lloc la jornada Parlem d’indústria al món local, organitzada pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, del que AEBALL forma part, a l’Hotel Hyatt Regency Barcelona Tower. M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general de l'Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) va participar a les dues taules rodones de l'acte. La jornada va tenir com a objectiu reflexionar sobre el futur del sector de la indústria a la ciutat i analitzar el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI), signat el setembre passat.

Van assistir unes noranta persones entre membres dels sindicats Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT) i Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) i de les patronals, així com representants d’una vintena d’empreses de la ciutat.

Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet, va donar la benvinguda a l’acte argumentant que "L’Hospitalet va tancar el tercer trimestre de l’any 2022 amb més de 101.000 llocs de treball, una xifra rècord des de 2008. I això és gràcies a les empreses, al sector industrial molt especialment, que creen llocs de treball estables que milloren la vida de les famílies de la nostra ciutat”. Després, Raül Blanco, director general de la Fundació Escola d’Organització Industrial, va parlar sobre la indústria i el futur d’Europa.

Representants de la Generalitat i dels sindicats i patronals signants del Pacte Nacional per a la Indústria van debatir sobre competitivitat i ocupació. I finalment, membres del Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, entre ells el seu president, José Antonio Alcaide, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, van clausurat l’acte parlant de la concertació com a eina fonamental de transformació al món local.

El Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) és un ambiciós acord programàtic que té com a objectiu transformar el model industrial del país, rellançar l’economia productiva, augmentar el pes de la indústria en l’estructura econòmica, fer que la indústria sigui més digitalitzada, innovadora, sostenible i generadora d’ocupació de qualitat, a més, d’atorgar un marc d’estabilitat temporal a la política industrial. Consta de 152 actuacions i d’un pressupost de 2.817 milions d’euros, que pot arribar a ser de 3.270 milions d’euros si s’obtenen fons europeus. Entre les actuacions, s’hi inclou el Pla director urbanístic Granvia-Biopol, el nou clúster d’activitat econòmica vinculada a la recerca biomèdica a la zona hospitalària i universitària de Bellvitge.

Un projecte estratègic de país que té per objectiu consolidar i potenciar la recerca i la innovació biomèdica a través d’un potent ecosistema que atregui empreses del sector de la salut. Tindrà un alt valor afegit, amb impacte significatiu sobre el mercat laboral i el producte interior brut (PIB) de Catalunya, s’estima que crearà prop de 50.000 llocs de treball i facturarà més de 7.000 milions d’euros, cosa que suposarà l’1,86% del PIB anual de Catalunya.

#AeballEmpresesCreantValor


El Noticiero Empresarial nº 590
Fecha: 20/01/2023
L’Hospitalet debat sobre el paper  de la indústria al món local
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona