Noticiero empresarial
Información
Publicaciones propias

AEBALL rebutja totalment l'ampliació de la ZEPA en el Delta del Llobregat, per ser incompatible amb la realització d'importants inversions, imprescindibles per al futur del Baix Llobregat i de Catalunya


- La Generalitat hipoteca el futur del Baix Llobregat i de Catalunya, impedint que es puguin dur a terme infraestructures com la connexió del Corredor Mediterrani amb la terminal del port, l'ampliació de l'aeroport, els nous accessos al port, o la recentment licitada Línia 3 de Rodalies al Baix Llobregat.

- Els principals sectors econòmics, agricultura, indústria, serveis i turisme patiran un deteriorament en la seva activitat i s'impedirà el seu desenvolupament, amb el plantejament de la Consellera Jordà.

- Els serveis que proporcionen l'aeroport i el port al Baix Llobregat són bàsics per a la sostenibilitat econòmica i empresarial del territori i de Catalunya.


El disseny d'ampliació de l'espai natural protegit del Delta del Llobregat, unit a la modificació del Pla Especial del Parc Agrari presentat pel Govern, suposa un greu perjudici per al territori del Baix Llobregat i per a Catalunya, paralitza les infraestructures ferroviàries i viàries, així com l'ampliació de l'aeroport. La zona ZEPA és una figura especial de protecció de les aus incompatible amb qualsevol activitat econòmica mínimament tecnificada a causa de les restriccions que imposa, sense que aquestes tinguin un impacte necessàriament negatiu sobre la conservació ambiental, i implica renunciar a les inversions en infraestructures estratègiques i bàsiques per al desenvolupament econòmic i social.

L'ampliació de la zona ZEPA anunciada afecta i paralitza:

- L'ampliació de l'aeroport de Barcelona, El Prat, i encara més, impedeix el desenvolupament de la proposta alternativa de les organitzacions contràries a aquest, que consistia en una connexió mitjançant AVE amb els aeroports de Reus i Girona.
- La conversió del Port de Barcelona en node del Corredor Mediterrani, gràcies als nous accessos previstos.
- Les inversions en connexions ferroviàries previstes, com la de la nova línia de Rodalies que uniria Castelldefels i Barcelona, passant per Cornellà de Llobregat, així com qualsevol altra inversió futura en infraestructures en la mateixa zona.

En conseqüència, AEBALL, l'Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, que representa més de 3.700 empreses i 51.000 llocs de treball, manifesta rotundament el seu rebuig a l'ampliació de la ZEPA en el Delta del Llobregat, per ser incompatible amb infraestructures imprescindibles per al futur del Baix Llobregat i de Catalunya, i per tant amb el desenvolupament de l'activitat empresarial, l'ocupació, la riquesa i la qualitat de vida del territori.

#AeballEmpresesCreantValor

El Noticiero Empresarial nº 564
Fecha: 20/06/2022
AEBALL rebutja totalment l'ampliació de la ZEPA en el Delta del Llobregat, per ser incompatible amb la realització d'importants inversions, imprescindibles per al futur del Baix Llobregat i de Catalunya
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona