Jornadas Informativas
Actividades

Jornadas previstas para el dia ( 20/06/2024 )

Jornada: Augmenta la productivitat amb les tecnologies de la Indústria 4.0

20/06/2024
La Indústria 4.0, anomenada la quarta Revolució Industrial, està encaminada cap a una nova manera de produir mitjançant tecnologies i solucions enfocades a la interconnectivitat i l'automatització. Gràcies a la transformació digital de la indústria i l'adopció de tecnologies avançades moltes empreses estan millorant la seva eficiència, la seva productivitat i la qualitat en la producció.

Des d'AEBALL/UPMBALL juntament amb Metyis, amb la col·laboració de CEAM, a més d'altres entitats, estan duent a terme el Programa Activa Industria 4.0. Un programa sense cost per a la PIME, 100% subvencionat, gràcies al qual podran ajudar a les empreses industrials en aquest àmbit.

Per això, hem programat, amb la col·laboració de Dfactory Barcelona i del Consorci de la Zona Franca, una jornada prevista pel dia 20 de juny, on podràs descobrir com participar en el Programa Activa Industria 4.0, amb places limitades i finançat per la Unió Europea Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació i Resiliència del Govern d'Espanya a través de l'Escola d'Organització Industrial (EOI).

Què pots aconseguir?

- Conèixer el nivell de digitalització de la teva fàbrica i les oportunitats que tens de millora.
- Esbrinar com integrar tecnologies avançades en els teus processos industrials.
- Descobrir quines tecnologies cobreixen millor les necessitats de la teva empresa.
- Conèixer quines eines et permetran una major eficiència en el treball de les persones, des de la producció, la cadena de subministrament fins a l'atenció al client, Administració, RH, etc.
- Aprendràs a optimitzar els teus recursos disponibles i podràs ser una indústria més àgil.
- Etc.

AGENDA

11.00 h. Benvinguda

- Joaquin Poley, Project Manager de Innovación del CZF
- Neus Olea, Directora General adjunta d'AEBALL/UPMBALL

11.05 h. Indústria 4.0 - Com augmentar la productivitat mitjançant tecnologies digitals.
- Oriol Colomer, Strategic Consulting a METYIS

11.25 h Casos d'èxit d’empreses que s’han digitalitzat:
Empreses del sector metall, alimentació, art gràfiques, etc. amb tecnologies iCloud, Connectivitat IoT, Big Data i Transformació Digital: Traçabilitat digital, gestió de magatzems SGA, gestió integral SCP/MES/ERP, etc.

- Josep Centelles, Comercial Manager - Process Optimization & Digital Transformation de LANCER DIGITAL
- Carlos Roncero, Robotic Business Development de OMRON

11.45 h. Programa Activa Industria 4.0: Ajuda de consultoria especialitzada per a la transformació digital de PIMES industrials:
- Explicació del Programa
- Com sol·licitar l’ajut

11.55 h. Precs i preguntes

12.30 h. Fi

Assisteix a la jornada i fes el salt definitiu per impulsar la competitivitat de la teva empresa!

FECHA: 20/06/2024
HORA INICIO: 11:00h.
HORA FIN: 12:30h.
LUGAR: DFACTORY BCN - Calle 27, 10-16 Sector BZ Zona Franca · 08040 Barcelona

Otras jornadas previstas durante el período ( 01/6/2024 - 30/06/2024 )

Workshop: Eines per la millora de la direcció per objetius. Gestió per OKRS

27/06/2024

Des d'AEBALL/UPMBALL, de la mà de Foment del Treball, hem organitzat la jornada Eines per la millora de la direcció per objectius. Gestió per OKRS, que es celebrarà el proper 27 de juny en format online.

La fixació d'objectius clara, ben estructurada, assolible i àgil en la gestió és clau per la millora de la qualitat del servei i per la millora de la satisfacció de les persones treballadores i les eines de treball en remot ens permeten cada vegada més repensar les nostres pràctiques de direcció per objectius. Sovint observem la gran dificultat de dissenyar objectius específics, mesurables, assolibles, retadors, temporitzables i específics. Aquest fet produeix un biaix als projectes i equips.

Per això OKRS (Objectius i resultats claus) ens ofereix la possibilitat d’orientar al nostre equip-projecte als resultats claus de forma àgil. Els objectius principals d’aquesta jornada són la incorporació dels OKRS en la gestió d'equips i projectes i incrementar l'impacte de l'activitat professional. En aquesta sessió es traslladaran les eines per la millora de la direcció per objectius i resultats claus, es mostraran les evidències així com els instruments operatius relacionats.

OBJECTIUS

Entendre els conceptes bàsics d'OKRs: Introduir els participants en què són els OKRs (Objectives and Key Results) i com es poden utilitzar per millorar la gestió d'equips i projectes.
Identificar i establir objectius clars: Ajudar els participants a identificar objectius específics i mesurables, així com a establir resultats clau que impulsin l'èxit als seus equips i projectes.
Maximitzar l'impacte professional: Proporcionar eines i estratègies per augmentar l'impacte de l'activitat professional mitjançant l'alineació d'objectius personals i organitzacionals, incloent-hi la definició correcta de KPIs (Key Performance Indicators).

METODOLOGIA

Aquest taller es desenvoluparà sota una metodologia participativa i dinàmica, dissenyada per involucrar activament els participants en el procés d'aprenentatge. Al llarg de la sessió, es fomentarà la reflexió individual i grupal, així com l’intercanvi d’experiències i coneixements entre els assistents.

S'utilitzaran diverses dinàmiques, exercicis pràctics i estudis de casos per facilitar la comprensió i l'aplicació dels conceptes presentats. A més, es promourà un ambient de col·laboració on s'incentivi el debat constructiu i la generació d'idees. L'objectiu és que els participants no només adquireixin coneixements teòrics, sinó que també desenvolupin habilitats pràctiques i surtin del taller amb eines concretes que puguin aplicar a la seva feina diària.

PROGRAMA

I. Introducció als OKRs
- Definició i origen d'OKR.
- Beneficis de fer servir OKRs en la gestió d'equips i projectes.
- Principis clau dels OKRs.

II. Implementació d'OKRs
- Procés destabliment dOKRS: definició dobjectius i resultats clau.
- Exemples pràctics de com crear OKRs efectius.
- Eines i recursos per a la gestió d'OKRs.

III. Correcta definició de KPIs
- Definició i propòsit dels KPIs.
- Criteris per establir KPIs efectius i rellevants.
- Errors comuns en establir KPI's
- Exemples pràctics de KPIs a diferents àrees i sectors.

IV. Conclusions i propers passos
- Resum dels punts clau del taller.
- Recursos addicionals per continuar aprenent sobre OKRs i KPIs.
- Planificació d'accions concretes per implementar allò que s'ha après.

EXPERTA

Ana Benedito. Consultora en Transformació Cultural i Gestió del Talent. Ha exercit la seva carrera des de la formació en Lideratge, la creació/gestió d'equips autònoms i la Transformació Organitzacional. Coach empresarial amb postgrau en Gestió Estratègica del Talent a les Organitzacions. i docent Universitari a la Càtedra EIC - UPC “Enginyeria i Empresa” al mòdul “Gestió de la Carrera professional”. Imparteix el Mòdul “Eines de Coaching professional per al Postgrau d'Orientació Laboral” a la Universitat Ramon Llull. Facilitadora de processos de canvi, Scrum Master i Coach Agile CPS per Scrum Manager®. Codirectora del Programa d'especialització en Agilitat; L'Ésser i el Fer de l'Agilitat amb triple Certificació a Scrum Master, Kanban i Agile Leadership. La seva experiència professional es desenvolupa tant a l'àmbit de les Administracions públiques (Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Ajuntaments de Barcelona, Girona, Alacant) com a l'entorn privat a Pimes i Multinacionals de diferents sectors.

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Núm. d’expedient: STC040/23/000002.

FECHA: 27/06/2024
HORA INICIO: 09:30h.
HORA FIN: 13:30h.
LUGAR: VIRTUAL (ZOOM)Sessió informativa sobre el Servei d´Acreditació de Competències

13/06/2024

Des d’AEBALL i UPMBALL realitzem orientació i assessorament en el procés d’acreditació de competències professionals, per això hem programat una sessió online per tal d’informar-vos dels requisits, el procés d’acreditació i l’acompanyament que ofereix l’entitat en tot el procés.

És l’oportunitat d’accedir a una titulació mitjançant la demostració d’allò que ets capaç de fer, a partir de la teva experiència professional o la teva formació no reconeguda oficialment. Inscriu-te a la sessió!

PROGRAMA

- Què és el Servei d’Acreditació de Competències Professionals i què es pot aconseguir?
- Requisits de participació i fases de l’acreditació de competències.
- Fases del Servei d’acreditació.
- Servei d’Acreditació massiva d’AEBALL/UPMBALL (dirigit a treballadors en actiu).

INSCRIPCIONS: AQUÍ

FECHA: 13/06/2024
HORA INICIO: 16:00h.
HORA FIN: 17:00h.
LUGAR: VIRTUAL (ZOOM)eWorkshop: Com potenciar la teva marca a LINKEDIN

12/06/2024

Des d'AEBALL/UPMBALL, de la mà de Foment del Treball, i dins del Cicle de jornades de digitalització de l'Oficina Acelera Pyme, hem organitzat, amb la col·laboració de 202 Digital Reputation, l’eWorkshop Com potenciar la teva marca a LINKEDIN. A la sessió explorarem l’estratègia d’ús de LinkedIn per a gestionar eficaçment la presència empresarial i poder arribar al nostre públic objectiu.

Aquesta sessió va dirigida a empreses que vulguin potenciar la visibilitat de la seva marca en aquesta plataforma líder pel món empresarial, per atraure a clients potencials, possibles col·laboradors i per crear una comunitat pròpia.

PROGRAMA

- LinkedIn i la seva importància com a xarxa social: es ressaltarà la rellevància de tenir una presència digital sòlida tant per a les empreses com per als empleats en LinkedIn, destacant la seva estreta relació amb la reputació.
- Personalització del perfil: aspectes tècnics per a la correcta optimització del perfil en l'àrea que ens interessa.
- Contingut: com, què i quan publicar amb la idea de potenciar la visibilitat i el compromís de la marca, crear comunitat, atreure a clients potencials i cridar l'atenció de col·laboradors.
- Objectiu: quina mètrica és la ideal per avaluar el nostre progrés i com podem comparar-nos amb els nostres competidors.

EXPERTES

Comptarem amb la participació de Carlota Gatius, co-CEO de 202 Digital Reputation, especialista en consultoria estratègica i gestió de projectes digitals amb més de 8 anys d'experiència i d'Andrea Vera, Project Manager en 202 Digital Reputation, experta en gestió de clients i desenvolupament estratègic.

INSCRIPCIONS: AQUÍ

FECHA: 12/06/2024
HORA INICIO: 9:30h.
HORA FIN: 11:00h.
LUGAR: VIRTUAL (ZOOM)Jornada: Gestió de l´absentisme. Eines i solucions

04/06/2024

Des d'AEBALL/UPMBALL, de la mà de Foment del Treball, hem organitzat la jornada Gestió de l'absentisme. Eines i solucions, que es celebrarà el proper 4 de juny en format online. L’absentisme és un problema important per a les empreses donat l'increment dels indicadors dels últims anys. Durant la jornada s’analitzaran les principals causes i repercussions, així com les eines i possibles solucions per gestionar-lo i aturar-lo.

PROGRAMA

L'absentisme laboral afecta a l'estabilitat i projecció de les empreses, ja que incideix directament en la seva productivitat i competitivitat, podent comportar pèrdues milionàries. Al webinar s'abordarà:

- Algunes dades sobre l'absentisme laboral a Espanya
- Anàlisi de les principals causes
- Conseqüències a les empreses
- Claus per evitar i prevenir l'absentisme laboral

Assistint a aquest webinar coneixeràs les claus per a prevenir i acabar amb l'absentisme laboral en la teva empresa, la qual cosa ajudarà a: augmentar la productivitat laboral, millorar la competitivitat empresarial, rendibilitzar la inversió preventiva, crear un entorn laboral més segur i saludable, reduir les taxes de accidentabilitat laboral, reduir el nombre de baixes laborals i els seus costos associats, optimitzar els recursos disponibles de l'empresa i millorar la reputació corporativa.

EXPERT

Xavier Pladevall, CEO d'Acció Preventiva. Assessor expert en Prevenció de Riscos Laborals (PRL) i especialista en la rendibilització de la inversió preventiva, acompanya a les empreses a construir un entorn laboral més segur, saludable i competitiu. Reconegut per la revista americana Health & Safety com un dels 10 millors professionals a nivell mundial a rendibilitzar la inversió preventiva en les organitzacions.

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Núm. d’expedient: STC040/23/000002.

FECHA: 04/06/2024
HORA INICIO: 09:30h.
HORA FIN: 11:30h.
LUGAR: VIRTUAL (ZOOM)
JUNIO 2024  
DL DM DC DJ DV DS DG
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Día con actividad
Día actual


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona