Club del talent

Seminarios y JornadasJornada: Actualitzaci normativa en matria laboral. Novetats i modificacions per a la gesti dels permisos retributs i conciliaci


FECHA: 08/11/2023

Des d'AEBALL/UPMBALL, de la m de Foment del Treball, hem organitzat la jornada dActualitzaci normativa en matria laboral: Novetats i modificacions per a la gesti dels permisos retributs i conciliaci que es celebrar el proper 8 de novembre en format online, per tal de descobrir quines sn les eines jurdiques que tenen les empreses per a gestionar els permisos a partir del Reial decret llei 5/2023, de 28 de juny.

La gesti de recursos humans est canviant en els ltims temps per diversos motius i, possiblement, un dels ms rellevants t qu veure amb la conciliaci. Compaginar les necessitats personals de les persones treballadores i les realitats econmiques i organitzatives de les empreses, s'est convertint en un gran desafiament, especialment en el tema dels permisos, arran de darreres modificacions introdudes per la normativa vigent.

Aquesta reforma suposa tres grans reptes en l'administraci dels permisos per a les empreses ja que hi ha molts conceptes indeterminats que permeten diverses interpretacions, existeix una total asimetria en la seva aplicaci, ja que la persona treballadora t molta llibertat i l'empresa presenta unes possibilitats molt limitades i no existeixen resolucions judicials que puguin donar alguna pista.

Aix, l'objectiu de la sessi s abordar aspectes generals com el concepte, els requisits per a la seva aplicaci, el rgim del preavs i justificaci, el dies a quo o la concreci horria i la determinaci dels permisos; igualment, seran analitzats tots els permisos de l'art. 37 de l'Estatut dels Treballadors, ms el nou perms parental; per finalitzar amb les possibilitats que ofereix la negociaci collectiva per ordenar aquests temes.

PROGRAMA

1. Aplicaci de la conciliaci en les empreses
2. Anlisi dels permisos retributs
- Regles generals
- Supsits concrets
3. Recomanacions per a la negociaci collectiva

EXPERT

Jordi Garca Via. Advocat i consultor d'empreses. Conseller d'Augusta Advocats. Catedrtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social.


Avda. Fabregada, 93, 1 3, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona