Prensa
Notas de prensa

AEBALL acompanya a les empreses de L’H i el Baix Llobregat en l’aplicació de la nova normativa de l’Impost als Plàstics No Reutilitzables


AEBALL/UPMBALL ha organitzat un eworkhop, celebrat el passat 15 de febrer, sobre la Nova normativa de l’Impost als Plàstics No Reutilitzables (IPNR), que va entrar en vigor l’1 de gener. Més de 50 empreses van mostrar interés en aquesta matèria donada la repercussió que implicarà en els seus negocis. Els experts que van impartir la sessió han sigut Oriol Vilaseca, CEO i fundador de Vilaseca Consultors, i Albert Farrés, assessor de Rius Consultors.

La nova normativa procedent de reglamentació europea obliga a declarar els kg. exactes de tots els envasos de plàstic no reutilitzables que acompanyen la mercaderia, ja siguin aquests primaris, secundaris o terciaris. A la sessió, es va articular el text legal per tal de comprendre els seus requisits per a tots els actors. En aquest sentit, es va proporcionar un pla d’acció específic per fabricants, importadors i altres figures.

Com a directriu general, es va recomanar a les empreses identificar si els elements amb els que es comercialitza es troben afectats, si son reutilitzables (en cas afirmatiu, preparar la demostració) i verificar si l’envàs forma part del producte. A més, es va aconsellar realitzar un correcte seguiment de les mercaderies, preparar els sistemes de gestió de la informació, així com obtenir i conservar certificats.

Conscient de la necessitat que tenen les empreses del territori sobre les noves tendències i l’actualització normativa en matèria de sostenibilitat, AEBALL/UPMBALL ha signat un acord de col·laboració amb Vilaseca Consultors, consultoria i assessoria estratègica d’enginyeria integral especialitzada en sostenibilitat, residus i combustibles alternatius. L’objectiu de l’acord és oferir diversos beneficis a les seves empreses associades, com una primera consulta gratuïta -telefònica o via mail- i un descompte en serveis d’assessoria i consultoria. La finalitat és oferir serveis flexibles i circulars per tal que les empreses puguin escollir fer-se càrrec de la gestió i el finançament de tot el projecte o només de la part que interessi segons el projecte.

Aquesta jornada, com la resta que ofereix AEBALL/UPMBALL, ha sorgit de les necessitats plantejades per les empreses de L'Hospitalet i el Baix Llobregat, a més de les tendències que l'entitat considera d'importància estratègica per als seus socis. I és que, cada vegada més, l’activitat de les empreses està vinculada (directa o indirectament) a la sostenibilitat i l’economia circular, l’hidrogen verd i derivats, residus, energies renovables, així com projectes estratègics o de transformació. Per això, AEBALL/UPMBALL vol proporcionar a les seves empreses associades eines i recursos per ajudar a augmentar la productivitat laboral, millorar la competitivitat empresarial, optimitzar els recursos disponibles de l'empresa i millorar la reputació corporativa.

#AeballEmpresesCreantValor
Fecha: 17/02/2023
AEBALL acompanya a les empreses de L’H i el Baix Llobregat en l’aplicació de la nova normativa de l’Impost als Plàstics No Reutilitzables
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona