Prensa
Notas de prensa

Neix l´Agrupació d´Empreses de Mobilitat Elèctrica (AEME) per impulsar les oportunitats que suposen la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica a L´Hospitalet i el Baix Llobregat


La Junta Directiva d’AEBALL i UPMBALL ha aprovat aquesta setmana la creació de l’Agrupació d’Empreses de Mobilitat Elèctrica, que promou la transformació de la indústria mitjançant la innovació i la cooperació empresarial, entre d’altres, tot fomentant les oportunitats al mercat de la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica.

AEME està formada per empreses fabricants de productes o proveïdores de serveis necessaris per la mobilitat elèctrica o sostenible (infraestructures de càrrega - electrònica i circuits impresos, cables, plàstics i matèries primeres, matriceria i estampació, bateries, instal·lacions, etc.-, vehicles, software, enginyeria, automatització, etc.), infraestructures de càrrega, etc.) i l’eficiència energètica (productes i instal·lacions d’energies renovables, comunitats energètiques, emmagatzematge d’energia, optimització del consum, etc.).

UPMBALL agrupa més de 2.000 empreses metal·lúrgiques, sector representatiu al Baix Llobregat i L’Hospitalet que aglutina gran part de les empreses que proporcionen aquests productes i serveis. Amb l’impuls que proporcionen AEME i el projecte Transforma Indústria, es pretén la transició industrial del territori aprofitant les noves oportunitats que presenta la mobilitat sostenible.

AEME, que estarà presidida per Josep M. Tarragó, en representació de l’empresa Wallbox, impulsa també la col·laboració publicoprivada i els projectes tractors i innovadors. Dissenya i implementa la formació necessària (tècnica, FP Dual, Universitària) i treballa, a més, com a Think Tank per defensar els interessos empresarials. AEME també acompanya a les companyies en tot el seu procés de canvi i transformació, apropant-les als diferents recursos i línies de finançament de la innovació i la digitalització (Next Generation i moltes altres).

A la primera reunió d’AEME, M.Rosa Fiol, Vicepresidenta i Directora general d'AEBALL/UPMBALL, ha destacat que a Catalunya i el Baix Llobregat "hi ha una indústria referent en mobilitat tradicional, automoció, indústria amb tecnologia puntera, experiència i equips qualificats, cadena de valor completa. Per això, cal seguir sent referents fent la transformació a la mobilitat elèctrica i sostenible. Cal comptar amb un sector de mobilitat elèctrica potent, competitiu, innovador, referent a nivell internacional, i que sigui sostenible. L'objectiu d'aquesta agrupació és teixir aliances estratègiques i donar resposta a les necessitats formatives, tecnològiques i de talent humà de les empreses".

Amb aquesta nova agrupació, AEBALL i UPMBALL continuen apostant per la innovació de la indústria de la mobilitat al territori i mostrant el seu compromís pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de la ONU, concretament en l' àmbit d'Energia assequible i no contaminant (ODS 7), treball decent i creixement econòmic (ODS 8), indústria, innovació i infraestructura (ODS 9), les ciutats i comunitats sostenibles (ODS 11); l'acció pel clima (ODS 13) i les aliances per assolir els objectius (ODS 17).

Més informació: aeball@aeball.net / 93 337 04 50

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActiVate
Fecha: 23/02/2021
Neix l´Agrupació d´Empreses de Mobilitat Elèctrica (AEME) per impulsar les oportunitats que suposen la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica a L´Hospitalet i el Baix Llobregat
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona