Prensa
Notas de prensa

AEBALL continua promovent la inserció de persones majors de 30 anys entre les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat


AEBALL va iniciar el passat mes d’octubre, per setè any consecutiu, el Programa 30 Plus, un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i que té per objectiu afavorir la inserció laboral de persones majors de 30 anys en situació d’atur, mitjançant experiència laboral durant un mínim de 6 o 9 mesos, acompanyada de formació i tutorització, atenent a les necessitats reals de les empreses.

En aquesta edició del programa, es prioritzarà la contractació de persones majors de 45 anys i de les persones majors de 30 anys i en situació de desocupació de llarga durada (en situació de desocupació un mínim de 12 mesos, continuats o no, durant els darrers 18 mesos), ambdós són col·lectius amb una taxa d’atur més elevada i que tenen més complicat el seu retorn al mercat laboral.

Les persones seleccionades rebran una formació especialitzada en el seu sector i tutorització durant tot el programa, i les empreses gaudiran d’una subvenció a la contractació de 1.166,67 € al mes per jornada completa durant un període d’entre 6 i 9 mesos (fins 10.500 €). El contracte laboral pot ser eventual o indefinit i ha de tenir un mínim de 20 hores setmanals. A més, la subvenció és compatible amb altres incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstes per cada contracte laboral. Una mateixa empresa pot sol·licitar fins a un màxim de 5 contractes subvencionats.

El període de contractació a traves d’aquest programa finalitza l'1 de gener de 2023 per als contractes de 9 mesos i fins a l'1 d'abril de 2023 per als contractes de 6 mesos.

Actualment, ja són 9 les persones contractades gràcies a aquest programa i 5 contractes nous que es signaran en els propers dies. D’aquestes 14 persones que estaran treballant en empreses del territori, el 28% estaven en situació de desocupació de llarga durada i un 78% són persones majors de 45 anys.

A més, la patronal també té diversos processos de selecció oberts a diferents empreses, per cobrir llocs de treball d’Operari/a de Producció, Manteniment, personal Administratiu, etc., ja que per part de les empreses, cada cop més, aquest tipus de programa està més valorat i demandat. És una fórmula per incorporar a l’empresa persones amb formació específica, segons la tasca que portaran a terme a l’empresa.

Des de la patronal es col·labora amb l’empresa per a la detecció del lloc de treball i la definició del perfil professional, així com la recerca de persones adequades segons els requisits de les empreses. També acompanya a les empreses en la sol·licitud de subvenció. La persona contractada ha de participar en una formació específica segons el lloc de treball a cobrir. Aquesta formació l’organitza també AEBALL i no té cap cost per a les empreses. A més, les persones contractades rebran una tutorització durant tot el contracte per part de l'equip d'experts d’AEBALL.

Les empreses i candidats interessats poden adreçar-se a rrhh@aeball.net

#AeballEmpresesCreantValor
Fecha: 21/12/2022
AEBALL continua promovent la inserció de persones majors de 30 anys entre les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona