Prensa
Notas de prensa

AEBALL presenta solucions per reduir l'absentisme laboral


AEBALL/UPMBALL va organitzar la jornada Gesti de l'absentisme: Eines i solucions, celebrada el 4 d'octubre, emmarcada en el Cicle de Jornades d'Igualtat a l'empresa sobre dileg social, teletreball, negociaci collectiva i legislaci laboral, que compta amb la subvenci del Departament de Treball, Afers Socials i Famlies de la Generalitat de Catalunya, de la m de Foment del Treball.

A la jornada, que es va celebrar en format online amb l'expert Xavier Pladevall (CEO d'Acci Preventiva) es va expossar que labsentisme s un problema important per a les empreses donat l'increment dels indicadors dels ltims anys. Segons les ltimes dades publicades en l'informe d'absentisme laboral a Espanya (elaborat per Randstad) en el tercer trimestre de 2021 no van acudir als seus llocs de treball un total d'1.097.840 persones treballadores, de les quals el 26,4% es va absentar sense disposar d'una baixa laboral. Aix va suposar per a les empreses una prdua d'un 5,5% del total d'hores pactades de treball efectiu. S'estima que, cada any, les prdues que sofreixen els negocis espanyols a causa de l'absncia dels treballadors al seu lloc de treball aconsegueixen els 85.000 milions d'euros. Aix, l'absentisme laboral provoca uns efectes negatius en l'estabilitat i projecci de les empreses, ja que incideix directament en la seva productivitat i competitivitat.

Segons Xavier Pladevall "el motor de qualsevol empresa es troba constitut pels treballadors d'aquesta. No podem permetre que el nostre motor s'espatlli o funcioni a mig gas". Les causes que motiven l'aparici de l'absentisme laboral, ents com la falta sistemtica al lloc de treball allegant una qesti de salut, sn: falta de motivaci laboral, clima de treball hostil, crregues excessives de treball, falta d'organitzaci quant a les tasques a realitzar, risc elevat de sofrir accidents laborals, insatisfacci laboral, absncia d'estmuls, nulla projecci professional i falta de conciliaci familiar.

Per prevenir i acabar amb l'absentisme laboral, durant la jornada es va incidir en la importncia de conixer les necessitats dels treballadors. "El talent s un b escs i, quan una organitzaci no sap alinear els interessos de l'empresa a les necessitats de desenvolupament professional i personal d'un collaborador, es genera una falta de comproms. El que es traduir en una baixa productivitat, aix com en un alt ndex de rotaci de personal". Aix mateix sha insistit en la importncia de fomentar la cultura del treball en equip, ja que "el sentiment de pertinena, i sobretot l'adhesi a un grup de persones, ajuda al fet que la persona treballadora se senti ms comproms amb l'empresa". Tamb apostar per la flexibilitat horria, implemetar el teletreball sempre que sigui possible, millorar la comunicaci amb les persones treballadores, potenciar la escolta activa, treballar el lideratge, invertir en la formaci dels directius i comandaments intermedis, externalitzar part dels processos productius, iinvertir en Responsabilitat Social Corporativa, entre altres aspectes.

Per AEBALL s important prevenir i acabar amb l'absentisme laboral a les empreses per ajudar a augmentar la productivitat laboral, millorar la competitivitat empresarial, rendibilitzar la inversi preventiva, crear un entorn laboral ms segur i saludable, reduir les taxes de accidentabilitat laboral, reduir el nombre de baixes laborals i els seus costos associats, optimitzar els recursos disponibles de l'empresa i millorar la reputaci corporativa.

AEBALL est dacord en una de les conclusions principals de la jornada, i s que "el lideratge del segle XXI s emocional. S'han de treballar les emocions, perqu aquesta s la variable discriminativa de la gesti del canvi, si no hauran tensions internes i fugida de talent".

#AeballEmpresesCreantValor

Fecha: 05/10/2022
AEBALL presenta solucions per reduir l'absentisme laboral
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1 3, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona