Jornadas Informativas
Actividades

Jornadas previstas para el dia ( 8/2/2023 )

Jornada presencial: Previsió social empresarial. Visita la Torre MAPFRE!

08/02/2023
Crisi econòmica, incertesa, reformis en el sistema de Pensions de la Seguretat Social... Avui dia, les empreses de qualsevol grandària i activitat s'enfronten a un entorn complicat que pot comprometre la seva viabilitat present i futura. Una planificació adequada de les seves estratègies en matèria de Recursos Humans i Previsió Social Empresarial serà imprescindible per aconseguir la solvència i continuïtat de les empreses.

AEBALL/UPMBALL i el Club del Talent organitzen amb MAPFRE la jornada presencial Previsió social empresarial, que s'impartirà el proper 8 de febrer de 9.30 a 13.00 hores en format presencial a la Planta 3 de la Torre MAPFRE. A la sessió es revisarà l'actualitat d'aquestes solucions de Previsió social empresarial enfocades a fórmules de retribució flexible de cara a l'estalvi efectiu cap a la jubilació, solucions per a l'estalvi a través de l'empresa, solucions en matèria de reestructuració de plantilles i rejoveniment, novetats per a la implementació dels plans de pensions d'ocupació, i solucions globals a la recerca de l'optimització fiscal dels recursos des de Recursos Humans i Direcció financera.

PROGRAMA

9.30 h. Benvinguda i Desdejuni (Planta 3 - Sala Agora)

10.30 h. Ponència Previsió social empresarial

- Crisi econòmica, incertesa, reformes al sistema de pensions de la Seguretat Social.
- Revisar l'actualitat de les solucions de Previsió Social empresarial 2022 - 2023.
- Fórmules de retribució flexible de les que disposa l'empresa.
- Reestructuració de plantilles i rejoveniment.
- Novetats en la implantació dels plans de pensions d'ocupació.
- Solucions per trobar l'optimització fiscal dels recursos des de Recursos Humans i Direcció financera.

12.30 h. Visita al terrat de la TORRE MAPFRE

Si les condicions meteorològiques ho permeten, es podran veure l'heliport i les seves increïbles vistes a la ciutat de Barcelona; és un dels gratacels més alts d'Espanya i el primer a Catalunya.

EXPERT

Ángel Crespo. Subdirector de Desenvolupament de Negoci, Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses, Assessor Financer pel IEB, i especialista en Previsió social empresarial en MAPFRE.

FECHA: 08/02/2023
HORA INICIO: 09:30h.
HORA FIN: 13:00h.
LUGAR: TORRE MAPFRE. Carrer de la Marina, 16. Planta 3

Otras jornadas previstas durante el período ( 01/2/2023 - 28/02/2023 )

#PartnersTime. Visita el DroneLab de la UPC!

22/02/2023

Per AEBALL/UPMBALL és realment important impulsar la cooperació empresarial, per això iniciem aquest 2023 l’activitat #PartnersTime, trobades periòdiques de socis perquè puguis conèixer, interactuar i col·laborar amb altres organitzacions.

En aquesta ocasió hem organitzat:

VISITA AL DRONELAB UPC

Podràs veure de primera mà les capacitats i potencialitats del DroneLab de la UPC per a la recerca i desenvolupament d'iniciatives relacionades amb els drons. I més enllà de la pròpia infraestructura, única de les seves característiques a tot l'estat, també comentar-vos les possibilitats que, amb el coneixement i tecnologia que desenvolupa la UPC en aquest àmbit, poden aportar al teixit empresarial.

El programa de la visita al Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) és el següent:

9:30 - 9:35 h. Benvinguda a càrrec del Sr. Josep Yúfera (Conseller Delegat de PMT)
9:35 - 10:00 h. Presentació del PMT i dels projectes ESA BIC i AgroTech a càrrec de la Sra. Elisabeth Jordà (Director d'estratègia i Innovació de PMT)
10:00 - 10:25 h. Presentació "Aplicacions dels drons a l'empresa" a càrrec del Sr. Enric Pastor (Cap del grup de recerca ICARUS - Intelligent Communications and Avionics for Robust Unmanned Aerial Systems).
10:30 - 11:00 h. Demo de vol al DroneLab a càrrec del grup de recerca ICARUS.

Vols venir i encara no ets soci d'AEBALL/UPMBALL? Consulta'ns i t'informem: 93 337 04 50 info@aeball.net


FECHA: 22/02/2023
HORA INICIO: 09:30h.
HORA FIN: 11:00h.
LUGAR: Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) C/ Esteve Terrades, 7. Edifici D4 (EETAC). Sala 028-2 (planta baixa)Jornada virtual: Incorporació de nous delictes que generen Responsabilitat Penal Corporativa per a les empreses, l’assetjament sexual i el tracte denigrant

21/02/2023

AEBALL, juntament amb Fortuny Legal, organitza el proper 21 de febrer un webinar sobre la reforma del Codi Penal vigent des del 7 d’octubre de 2022. Aquesta reforma ha incorporat dos nous riscos penals imputables a totes les empreses: l’assetjament sexual i el tracte denigrant, que inclou el conegut mobbing laboral. En aquesta sessió es tractaran aquests dos nous delictes, l’abast dels mateixos, així com poden afectar a les empreses i les mesures que caldrà adoptar per mitigar-los, com els protocols d’assetjament o la formació i sensibilització de les persones treballadores, entre d’altres.

Malgrat els esforços per condemnar l'assetjament laboral i sexual a l'àmbit de l'empresa es continuen detectant comportaments verbals o físics que atempten contra la dignitat de les persones, tinguin aquestes el mateix o diferents nivells jeràrquics i hi hagi o no dependència entre víctima i agressor dins l'estructura orgànica de l'entitat. Per tant, tenint en compte que això genera una atmosfera intimidatòria, degradant i ofensiva que, sovint, deriva en greus conseqüències per a la persona afectada, no es pot adoptar una actitud passiva. Aquesta sessió en matèria de Protocols per a prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe, es centrarà en explicar les obligacions de l’empresa en matèria d’assetjament, en la prevenció de les situacions d’assetjament, en l’actuació per part de l’empresa davant de casos d’assetjament i la elaboració del protocol per a prevenir i abordar-ho.

PROGRAMA

- La Llei del “Solo Sí es Sí”
- El delicte contra la integritat moral: abast i conseqüències
- El delicte d’assetjament sexual: abast i conseqüències
- Implicacions d’aquests nous delictes pel Model de Prevenció de Delictes
- Què és l'assetjament laboral i què és l'assetjament sexual
- Quina és l'operativitat del protocol de prevenció, detecció i tractament d'aquestes conductes
- Quines són les responsabilitats de l'empresa en relació amb la investigació i la tramitació d'aquests casos
- Com implementar i aplicar efectivament un protocol de prevenció i actuació davant l'assetjament a l'empresa

EXPERT

Miquel Fortuny és advocat penalista, especialista en delictes econòmic-corporatius, amb més de 25 anys d'exercici professional, dins dels quals ha dirigit, implementat i desenvolupat diversos projectes de Corporate Compliance tant per a empreses cotitzades i grans empreses, com per a PIME, portant la defensa penal d'empreses i directius davant els Tribunals. Actualment és professor col·laborador de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona en el Màster de Dret Penal Econòmic i Compliance, així com autor de diversos articles i llibres jurídics especialitzats en Compliance i Dret Penal Corporatiu.

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Núm. d’expedient: STC028/22/000003.

FECHA: 21/02/2023
HORA INICIO: 09:30h.
HORA FIN: 11:30h.
LUGAR: VIRTUAL (ZOOM)eWorkshop: Nova normativa de l’Impost als Plàstics No Reutilitzables (IPNR)

15/02/2023

AEBALL/UPMBALL, juntament amb Vilaseca Consultors, organitza un eworkhop sobre la nova normativa que va entrar en vigor l’1 de gener i articula l’Impost als Plàstics No Reutilitzables (IPNR). La nova normativa procedent de reglamentació europea obliga a declarar els kg exactes de tots els envasos de plàstic no reutilitzables que acompanyen la mercaderia, ja siguin aquests primaris, secundaris o terciaris. A la sessió, articularem el text legal per tal de comprendre els seus requisits per a tots els actors.

PROGRAMA

- Context
- Objecte de l’Impost
- Excepcions, deduccions i altres no subjeccions
- Devolució de l’impost
- Obligacions
- Condicions d’acreditació d’excepcions
- Preguntes més freqüents

EXPERT

Oriol Vilaseca. Doctor en Ciència i Tecnologia dels materials. Enginyer Tècnic Industrial i Químic. Màster en Energies Renovables. També és un Assessor Acreditat d’ACCIÓ en Economia Circular. Actualment, és el CEO i fundador de Vilaseca Consultors, on desenvolupa solucions tècniques i professionals de manera personalitzada, duradora i sostenible en les àrees de futur objecte del seu estudi. També és professor del curs de postgrau en Economia Circular del Col·legi d'Enginyers de Barcelona EIC Coordinador i Professor del curs de postgrau en Tecnologies i aplicacions de l'hidrogen com a font d'energia del Col·legi d'Enginyers de Barcelona EIC.

Gratuït per a empreses associades. No sòcies: gratuït la primera sessió, 100 € + IVA les següents

FECHA: 15/02/2023
HORA INICIO: 09:30h.
HORA FIN: 11:00h.
LUGAR: VIRTUAL (ZOOM)
FEBRERO 2023  
DL DM DC DJ DV DS DG
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Día con actividad
Día actual


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona