UPMBALL finalitza amb èxit el Programa per promoure Projectes d’Emprenedoria Smart aplicables als polígons industrials
El Noticiero Empresarial
340
30/09/2017
L’acte de cloenda va comptar amb la participació d’Àngels Chacón, Directora General d’Indústria, i Pere Condom, director del programa Catalunya Emprèn, entre d’altres autoritats i representants d’institucions, així com de les principals empreses d’Smart Space, el clúster de les empreses Smart, representants de les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments del territori i d’experts en l’acceleració d’empreses, entre d’altres.
La Unió Patronal Metal·lúrgica de L’Hospitalet i Baix Llobregat (UPMBALL), de la mà de l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL), Smart Space i EADA, van realitzar dijous a la tarda l’acte de cloenda del
Programa Superior de Tecnologies i Innovacions Smart aplicades als Polígons Industrials: Mobilitat i Big Data.
Manuel Rosillo, President d’AEBALL/UPMBALL, va presentar l’acte i va donar la benvinguda a Cristian Alcázar, 3r Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Àngels Chacón, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Pere Condom, director del programa Catalunya Emprèn, i Neus Olea, Responsable del departament Tècnic i Relacions Externes d’AEBALL i tutora del programa, presents en la taula i que van participar activament a la sessió.
A més, va estar present Sònia Recasens, diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació a la Diputació de Barcelona, Héctor Santcovsky, Direcció de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, Xavier Casas, coordinador de Promoció Econòmica de l’AMB, i responsables de Promoció Econòmica dels Ajuntaments del territori, a més dels experts i alumnes del Programa de Tecnologies i innovacions SMART aplicables als Polígons Industrials i empresaris del territori, i representants de les empreses del clúster Smart Space.
Aquest programa neix de la conveniència de fomentar la creació d’empreses basades en les fortaleses i oportunitats del territori. Manuel Rosillo va destacar que,
“des d’UPMBALL i AEBALL hem tingut molt clara la nostra fortalesa per desenvolupar projectes Smart, de fet per això en el seu moment vam impulsar la creació d’Smart Space, el clúster de les empreses que desenvolupen solucions Smart, que agrupa les grans empreses tractores, les pimes, universitats, i centres tecnològics, molts aquí presents”.
Rosillo va concloure que,
“estem molt satisfets d’haver dut a terme aquest programa pioner, doncs és la primera edició, amb l’objecte de promoure l’emprenedoria territorial especialitzada i la posada en marxa d’empreses Smart, basades en la innovació i la tecnologia, a L’Hospitalet i Baix Llobregat, però amb impacte i èxit arreu del món”.
Pere Condom, director del programa Catalunya Emprèn, va parlar sobre les mesures que s’han implementat des del seu departament i va concretar que
“el d’UPMBALL és un dels deu programes realitzats arreu de Catalunya” en el marc Programa Primer de Preacceleració, una iniciativa del Catalunya Emprèn enfocada a impulsar projectes emprenedors territorials d’alta especialització.
Àngels Chacón, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, va destacar que
"aquest tipus d'iniciatives són molt importants al territori" i va agrair la posada en marxa d’aquest projecte.
El programa realitzat està destinat a promoure l'emprenedoria territorial especialitzada,
orientat al creixement i basat en la innovació i la tecnologia. Durant l’acte, Neus Olea, tutora del programa, va presentar els alumnes que van voler presentar els seus projectes empresarials sorgits de la implementació d’aquest Programa. Són projectes que encara estan en una fase intermitja en el seu procés de creació, però que amb el suport i col·laboració d’AEBALL, UPMBALL i Smart Space es fomentarà la seva posada en marxa.
Desprès, els professors participants en el Programa, grans experts en la seva matèria i actualment treballant en aquests temes, van lliurar els diplomes als alumnes que han finalitzat el Programa.
I al finalitzar l’acte, es va donar un petit refrigeri on tots els assistents van aprofitat per realitzar networking i comentar les seves experiències.
UPMBALL vol donar continuïtat a aquest Programa, desprès de les felicitacions que ha rebut per part dels alumnes, professors, tutors i persones de l’administració. UPMBALL pretén que els seus participants puguin posar en marxa empreses Smart, basades en la innovació i la tecnologia, al territori de L’Hospitalet i Baix Llobregat, però amb impacte i èxit arreu del món.
Més informació del Programa Superior de Tecnologies i Innovacions Smart aplicades als Polígons Industrials:
Programa Superior de Tecnologies i Innovacions Smart aplicades als Polígons Industrials: Mobilitat i Big Data ha estat subvencionat pel Programa Integral de Foment de l'Emprenedoria i cofinançat pel Fons Social Europeu, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement.
El Programa ha
constat d’un total de 150 hores de formació, a més de tutories individualitzades per a cada projecte emprenedor i suport a la creació de les empreses Smart.
Els alumnes han conegut sota la tutela d'Ignasi Ragàs, consultor internacional i economista especialitzat en desenvolupament econòmic, transport i territori; Verónica Kuchinow, Enginyer Agrònom, emprenedora, fundadora i directora Símbiosy; Rocío Ortiz, directora de Zona Catalunya i Aragó a Securitas Seguretat Espanya; Manel Ferrer, Soci fundador i Director de Vendes i R + D de DOXSER; què són i com es gestionen els polígons industrials, les principals característiques i problemàtiques, els polígons més importants, així com les seves oportunitats i necessitats més comunes, per poder posar en marxa negocis que puguin aportar solucions d'èxit. També han estudiat amb detall amb altres docents com Carles Gómez, professor de la Universitat Politècnica de Barcelona; Juan Mediavilla, director de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de L’Hospitalet; Raúl González, Business Development a Cellnex; Toni Oller, Jesús Alcober i Roc Messeguer, Professors de la Universitat Politècnica de Barcelona; Xavier Farriols, director general de negoci de Factor Energia i president del Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya i Eduard Martínez, Consultor Centre d'Excel·lència de Smart Cities d’INDRA; les principals tecnologies que poden aportar solucions al problema de la mobilitat (amb continguts com "Internet of Things", "Smart Parking" o "Smart Access", tecnologia aplicada a control de trànsit i senyalització, etc.), així com les que tenen relació amb la gran oportunitat del Big Data, diferents experiències i casos d'èxit.
A més, han gaudit de 45 hores de formació en gestió empresarial, que ha estat impartida per la Fundació EADA, l'Escola d'Alta Direcció i Administració de reconegut prestigi ubicada a Barcelona.
Durant la formació, els participants han format grups per crear i posar en marxa el seu projecte, i han comptat amb la tutoria de Smart Space i d'AEBALL, un equip multidisciplinari de tutors amb diferents especialitats dins de l'àmbit de Smart City.
A la finalització d'aquest projecte integral, UPMBALL pretén que els seus participants puguin posar en marxa empreses Smart, basades en la innovació i la tecnologia, al territori de L'Hospitalet i Baix Llobregat, però amb impacte i èxit a tot el món.