Núria Marín defensa la biomedicina com un dels eixos principals per al desenvolupament de L’Hospitalet
El Noticiero Empresarial
330
05/07/2017
L’alcaldessa Núria Marín va participar ahir en l’obertura de la quarta trobada de les jornades “Obrir portes a la excel·lència. El sector biomèdic com a motor econòmic”, organitzada pel diari Expansión, a l’Hotel Santos Porta Fira, i en la que l'AEBALL ha estat com a entitat col·laboradora. L’acte ha comptat amb la participació de destacats representants del sector biomèdic, com Ana María Guerrero, vicepresidenta adjunta de Transferència del Coneixement del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC); José Antonio Mesa, director de l’Àrea de Ciències de la Vida de Caixa Capital Risc; Julio Castro, CEO de Palobiofarma; Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i Francesc Ramon Subirada, director general de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat.
Núria Marín va explicar que L’Hospitalet és des de fa anys receptora d’inversions estratègiques.
“La Fira ens ha permès consolidar un districte econòmic al voltant de la plaça d’Europa i un parc d’hotels que ens han situat en una posició privilegiada”. L’alcaldessa va afegir que <>i“la indústria biomèdica és un dels tres eixos estratègics de L’Hospitalet per als propers anys”. “I en aquest camí L’Hospitalet no parteix del no-res”
, va dir l’alcaldessa, “a la ciutat ja tenim un important clúster format pels hospitals de Bellvitge i Duran i Reynals, els centres d’investigació IDIBELL i ICO (Institut Català d’Oncologia), i el Campus de Medicina de la Universitat de Barcelona. L’aposta per la biomedicina té a veure, evidentment, amb la presència al nostre territori de les institucions que acabo de citar, però també aprofitem la importància que aquest sector té actualment a Catalunya, on gaudim d’investigadors -alguns presents avui aquí- de primera línia que despunten internacionalment en els seus respectius camps” .
L’alcaldessa va recordar que recentment s’ha aprovat el Pla director urbanístic de la Granvia, que, entre altres aspectes, preveu prosseguir amb el soterrament de l’autovia des de la plaça d’Europa fins al riu Llobregat:
“Amb aquesta actuació podrem cosir un territori actualment fracturat per la Granvia. Amb la cobertura de la Granvia es generaran també espais òptims perquè s’hi puguin instal·lar empreses i activitats econòmiques relacionades amb el sector biomèdic. Així, a la centralitat metropolitana que ofereix L’Hospitalet s’hi afegirà tot un món de sinergies amb els equipaments ja citats”.
Marín també va dir que si finalment l’Agència Europea del Medicament s’instal·la a Barcelona, el parc biomèdic de L’Hospitalet serà encara una àrea amb més potencial per al sector.
“Actualment, a Londres, al voltant de l’Agència hi ha unes 1.700 empreses que, de ben segur, es traslladarien també a Barcelona”, ha afegit l’alcaldessa de L’Hospitalet.
“L’aposta de L’Hospitalet per la biomedicina ens permet també” -va afegir Núria Marín-
“atraure altres inversions, com el centre de medicina tradicional xinesa que s’instal·larà molt a prop, a l’antiga fàbrica Godó i Trias”. Precisament, el director d’aquest projecte, el professor Zhang Xiangyong, ha assistit avui a la jornada del sector biomèdic com a motor econòmic.
Durant la conferència, l’alcaldessa també va dir que
“la biomedicina és un dels eixos del model L’Hospitalet, juntament amb la cultura i el turisme de negocis i esportiu. Volem aprofitar les potencialitats de la nostra ciutat, que ja he enumerat abans, per crear riquesa i redistribuir-la, per afrontar les necessitats dels nostres barris i ciutadans. L’èxit del nostre model és demostrable”. Va assenyalar que
“les grans empreses que s’han instal·lat els darrers anys a L’Hospitalet van generar el 2016 impostos pel valor de 18.000 milions d’euros que es van reinvertir en polítiques socials. Calculem que quan estigui desenvolupat, només el clúster biomèdic crearà 20.000 llocs de treball, una bona part dels quals beneficiarà els veïns de L’Hospitalet”.
Per finalitzar, la jornada s’ha clos amb una conferència de Carlos Buesa, president d’Oryzon Genomics.