NOVEDADES
NOVEDADES

Raül Blanco, Secretari General d´Indústria i PIME: "El 90% dels ajuts del Pla de Recuperació arribaran directament a les empreses"


El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat avui, de la mà de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i altres entitats i empreses col·laboradores, una trobada virtual amb Raül Blanco, Secretari General d'Indústria i PIME.

Sota el títol "El Pla de recuperació i les oportunitats per a les empreses", Raül Blanco ha donat les claus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència "España Puede" que ha posat en marxa el govern per a lluitar contra la crisi provocada per la COVID-19, així com les vies de participació de les empreses en els diferents plans i projectes a nivell nacional i europeu que s'han dissenyat per a donar resposta a les necessitats generades per la crisi econòmica actual.

En aquest sentit, Blanco ha destacat que "Espanya és el país de la Unió Europea que més ajudes ha mobilitzat amb relació al seu pes econòmic, amb prop de 70.000 milions d'euros, el que suposa el 20% del total dels ajuts europeus i el 5,2% del PIB del país".

Raül Blanco ha detallat que entre 2021 i 2023 es mobilitzarà aquesta xifra per ajudar al teixit productiu del país, i ha garantit que les pimes podran demanar i accedir als ajuts directament, ja que "més del 90% dels ajuts aniran directament a les empreses". Dels 70.000 milions d'euros previstos, 26.634 es troben recollits en el Pressupost General de l'Estat de 2021. En aquest sentit, Blanco ha assenyalat que "si no hi ha Pressupost General de l’Estat 2021, no es pot impulsar cap Pla de Recuperació". "No es pot seguir amb un pressupost prorrogat", ha subratllat.

El Secretari General d'Indústria i PIME ha explicat que "els ajuts arribaran a les pimes a través de diferents convocatòries que s'aniran publicant pròximament i seran programes enfocats a 4 grans eixos: la Digitalització, l'impuls a la Transició Ecològica i una economia verda; Eliminar les bretxes de gènere i Garantir la cohesió i la inclusió".

"El Pla de Recuperació ha de servir per modernitzar el teixit industrial i de la PIME i impulsar Espanya com un país emprenedor", ha destacat el Secretari General d'Indústria i PIME.

Precisament, un dels components destacats de l'estratègia de recuperació és la nova Política Industrial 2030. Per portar-la a terme, "Tenim previst unes inversions de més de 7.200 milions d'euros" ha anunciat Blanco.

Entre els programes previstos dins d'aquesta nova política es troba Programa d'Impuls a Projectes Tractors de Competitivitat i Sostenibilidad Industrial, el Programa d'Emprenedoria Industrial i el Pla de Suport a Infraestructures Industrials Sostenibles.

Raül Blanco també ha destacat a la seva intervenció la importància del sector de l'automoció i el seu paper crucial en l'economia espanyola. "Si l'automoció tira endavant, les altres indústries també ho faran", ha assegurat.

L'acte ha comptat amb més d’un centenar de participants del món empresarial i de l’administració pública, el que posa de manifest les qualitats del nostre territori com a espai actiu i positiu per superar les dificultats actuals i impulsar el futur.

Núria Marín, Alcaldessa de L'Hospitalet i Presidenta de la Diputació de Barcelona, ha valorat davant els assistents "el paper crucial de les administracions públiques locals" en la recuperació econòmica de la crisi de la COVID-19 i l'articulació d'ajuts per a les empreses.

Daltra banda, Montserrat Ballarín, Vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ha destacat "el potencial de recuperació de l’economia del territori metropolità " davant la crisi de la COVID-19.

Raül Blanco és llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona, amb un Postgrau en desenvolupament local i regional (2001) per la UB i un Postgrau en anglès financer (2005) per la Universitat Pompeu Fabra - British Council.

Des del seu càrrec al capdavant de la Secretaria General d'Indústria i PIME, Raül Blanco dirigeix la proposta, el desenvolupament i el seguiment de la política general del departament en relació amb la indústria i la petita i mitjana empresa. També lidera l'elaboració i execució de les polítiques industrials i de la PIME, nacionals o emanades de la Unió Europea, així com la incorporació a l'ordenament jurídic de la normativa internacional i de la Unió Europea.

De la mateixa manera, desenvolupa l'execució de les polítiques de suport i promoció de la PIME, així com la cooperació i coordinació amb les Comunitats Autònomes en matèria d'indústria.

Anteriorment ha treballat com a Director de Desenvolupament Econòmic i Ocupació a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i ha estat Gerent d'Estratègia Industrial en la Direcció General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà de noves trobades del cicle eFòrum que permetran a les empreses del territori tenir la possibilitat de compartir un espai de col·loqui amb reconegudes personalitats del món econòmic, empresarial i polític.

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActíVate

Més informació: AQUÍ


Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona